Na petkov incident v mariborski trgovini so se za Mariborinfo odzvali tako pri Tušu kot soproga odslovljenega bolnika. Z možem sta še vedno v hudem šoku zaradi dejanja prodajalke.

Petek v mariborski trgovini Tuš na Gregorčičevi ulici ni bil običajen petek. Zaznamovalo ga je dejanje prodajalke, ki je iz trgovine odslovila rakavega bolnika, z razlogom, da »vsi ljudje ne prenašajo dobro pogleda na bolnega človeka.« Incident je po današnjem razkritju razburil Mariborčane, nanj pa so se za Mariborinfo odzvali tudi pri Tušu.

Tuš dogodek vidi kot drugo zgodbo

»Žal nam je za opisano izkušnjo našega kupca. V naših trgovinah so vedno dobrodošli vsi kupci, ne glede na njihov status oziroma stanje, do vseh ravnamo enako,« so zapisali in nam zagotovili, da so preverili, kaj se je dogajalo v njihovi trgovini.

»Ekipa naših zaposlenih je dogodek opisala povsem drugače,« trdijo v Tušu in tako vsaj deloma dogodek zanikajo. So pa izrazili obžalovanje, da je kupec obisk v njihovi trgovini doživel kot zanj neprijetno izkušnjo.

Soproga in mož v šoku zaradi »sprevrženega« dejanja

Za Mariborinfo pa se je odzvala tudi soproga bolnika, s katerim sta v petek tako kot mnogokrat že doslej opravljala nakup v zanju najbližji trgovini. Zanikanja dogodka slovenskega trgovca ne sprejema in razkriva, da so bile podrobnosti dogodka »še hujše« od predstavljenega v zapisu na družbenem omrežju Facebook.

Poudarila je, da je prepričana, da njen mož ni z ničemer motil drugih obiskovalcev, saj v tistem času v trgovini niti ni bilo veliko drugih strank. Prodajalka je po njenih besedah z ihto prihitela in njenega moža s hudimi besedami odslovila s trgovine. »Nismo občutljivi, saj smo že marsikaj doživeli. A zaradi petkovega dogodka smo še vsi v šoku. Šlo je res za sprevrženo reakcijo prodajalke, ki se ne bi smela zgoditi nikomur,« poudarja soproga bolnika, ki se ne želita izpostavljati javnosti.

Ne želita, da prodajalka izgubi službo

»Najbolj me je prizadelo, da je po vsem tem, ko sem moža pospremila iz trgovine in se vrnila nazaj, čeprav tega verjetno ne bi smela narediti, prodajalka večkrat odslovila z besedami 'lep dan še naprej',« za Mariborinfo še razkriva Mariborčanka. Ta poudarja, da z možem nikakor ne želita, da bi prodajalka izgubila službo, prav tako trgovca ne bosta odškodninsko preganjala. 

»Žalosti nas le, da se take stvari sploh lahko zgodijo. Ne bi se smele nikomur in kam lahko gre naša družba, če se lahko take stvari dogajajo,« je še povedala o zanju z možem močno travmatični izkušnji v mariborski trgovini.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zdravka Rostocil (nepreverjen)

Žal mi je, da se je to zgodilo- tako bolnemu človeku! Kje je tukaj empatija? Jo ljudje sploh še premorejo? Ne vem, kaj bi napisala- gospodu želim okrevanje, prav tako njegovi družini vse samo dobro! Marsikdo, nebi tako dostojanstveno šel preko tako žalostno- ponižujočega incidenta! To, veliko pove o njih samih! Mislim, da bi mnogi ukrepali preko odvetnika!
Prodajalki želim, da nikoli ne občuti fizične in psihične bolečine bolnika, ki vsak dan posebej, bije bitko življenja!

Katja7 (nepreverjen)

Prodajalki(ce je res,kaj je naredila),zelim,da zboli za rakom in da njej nekdo naredi to,kar je ona naredila gospodu.Gospodu pa srcno zelim,da se pozdravi.Upam,da je borec.

Starejše novice