Med prejemniki prestižnih priznanj za odličnost v komuniciranju znanosti dva mariborska profesorja in Inštitut za računalništvo.

Slovenska znanstvena fundacija je podelila priznanja za dosežke na področju komuniciranja znanosti in o znanosti v letu 2017 tistim posameznikom, skupinam ali organizacijam, ki so se v preteklem letu v slovenskem prostoru najbolj odlikovali v promociji in komunikaciji znanosti in znanstvenih dosežkov.

Med prejemniki sta tudi dva profesorja mariborske univerze in Inštitut za računalništvo. Prestižno priznanje »Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju« je prejel prof. dr. Matjaž Perc, fizik, iz Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru v kategoriji posamezniki za dosežke v obdobju 2015-2017, še zlasti v letu 2017. Priznanje si je prislužil z izjemno kakovostnim komuniciranjem izvirnih prvovrstnih znanstvenih spoznanj s področja fizike družbenih sistemov ter za ustvarjalni dialog o znanosti z mladimi in ostalimi deli splošne javnosti. 

V kategoriji organizacije – spodbujevalke komuniciranja znanosti pa je priznanje prejel Inštitut za računalništvo Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. To so si zaslužili s svojim komuniciranjem znanosti za razvoj in uporabo različnih komunikacijskih oblik ter tehnik pri ozaveščanju državljanov o pomeni raziskav na področjih, ki jih pokriva njihova fakulteta in pri promociji tehniških poklicev za prihodnost Slovenije.

Listino finalista izbora »Komunikator leta« je prejel doc. dr. Andraž Stožer iz Medicinske fakultete Univerze v Mariboru. Še posebej ga odlikuje njegova vsestranskost komuniciranja znanosti, saj v različnih oblikah nagovarja zelo širok spekter javnosti, od ožje raziskovalno-znanstvene, splošne, do političnih odločevalcev na različnih ravneh in nenazadnje tudi najzahtevnejše skupine slušateljev - učence in dijake.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice