Ali se vodomet v prvem izmed treh ribnikov res nagiba v eno stran? Zakaj je temu tako?

Trije ribniki, ki se nahajajo severno od mestnega jedra, blizu mariborskega mestnega parka, so bili v preteklosti vodni rezervat, iz katerega se je po potrebi napajal mestni obrambni jarek. Danes so ribniki umetno narejena jezera, ki se polnijo z vodo iz bližnjih potočkov. 

Prvi ribnik ima na sredini vodomet, ki pa se včasih malenkost nagiba na stran. Neenakomerna postavitev vodometa je zmotila eno izmed občank, ki je na Mestno občino Maribor preko platforme Izboljšamo Maribor naslovila vprašanje in pobudo. 

Kot je zapisala, izgleda, kot da je vodomet v prvem ribniku nagnjen v eno smer, tako da vode ne prši enakomerno. 

»Deluje, kot da je sistem prevrnjen v eno smer in del železa gleda ven,« je zapisala in predlagala, da se preveri, ali je sistem za vodomet 'vodoraven'.

Vodomet se na površini prosto giblje

Na občini so se odzvali na pobudo občanke in podali obrazložitev. Strokovna služba javnega podjetja Snaga Maribor, ki skrbi za območje Treh ribnikov, je pojasnila, da je vodomet na dnu zasidran in se na površini prosto giblje. 

»Ker je na eni strani vodometa električni kabel, ga lahko tok nekoliko nagiba v eno ali drugo smer, vendar nagib ne ovira delovanja vodometa,« so še razložili. 

Obnova promenade uspešno napreduje

Septembra 2021 se je začela večmilijonska celovita obnova promenade v mariborskem Mestnem parku, ki vodi vse do treh ribnikov. 

Zamenjani bodo tlaki, stopnice, robni elementi, vodovod in elektroinštalacije. Obnovili pa bodo tudi fontano in zasaditve. Prenova med drugim vključuje tudi postavitev dodatnih igral in ureditev japonskega vrta z značilnimi drevesnimi vrstami in vodnimi motivi.

Mestna občina Maribor želi z obnovo promenade Mestnega parka zagotoviti večjo varnost za pešce, izboljšati prehodnost parka, povečati obiskanost in omogočiti urejen prostor za preživljanje prostega časa v naravi, ne nazadnje pa z odpravo poškodb na površinah omogočiti lažje koriščenje parka tudi invalidom.

Imate tudi vi vprašanje ali pobudo? 

Aprila je zaživel prenovljeni spletni portal Izboljšajmo Maribor, na katerem je občanom omogočena oddaja pobud, vprašanj in drugih ugotovitev, ki se nanašajo na življenje v mestu.

Kot pravijo v Javnem holdingu Maribor, skrbniki portala bdijo nad prejetimi obvestili občanov in jih posredujejo pristojnim službam v njihovo reševanje: »Na ta način je tako tudi omogočeno sodelovanje občanov pri reševanju izzivov v našem mestu.«

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vlado Slamomlatov (nepreverjen)

Županu tudi visi na eno stran

Neviden (nepreverjen)

A res obstajajo osebki ki jih to skrbi??

pohorskisvizec

Haha..vodo nese postrani.....ali je imela gospa očala nadeta?

Starejše novice