Trimesečno deklico v UKC Maribor operirali šele po številnih zapletih

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Trimesečno deklico v UKC Maribor operirali šele po številnih zapletih

Čeprav je bila operacija male dojenčice Kim nujna, v UKC Maribor niso mogli zagotoviti anesteziologov. Operirali so jo šele po dveh dveh, zapleti pa so se nadaljevali tudi po posegu.

Trimesečno deklico v UKC Maribor operirali šele po številnih zapletih
  • Trimesečno deklico v UKC Maribor operirali šele po številnih zapletih Trimesečno deklico v UKC Maribor operirali šele po številnih zapletih

Slovenijo je pretresla nova zgodba o domnevnih zdravniških napakah. Tokrat o tri mesece stari dojenčici Kim Mikolič, ki so ji kmalu po rojstvu odkrili benigni tumor v predelu glave in odredili takojšnjo operacijo. A se preden se je reševanje male Kim pričelo, se je situacija zakomplicirala. Kot je razkril Svet, v mariborskem UKC-ju ni bilo anesteziologov, ki bi dali narkozo tako majhnemu otroku. 

"Bila je planirana operacija, do katere ni prišlo zaradi odgovora, da anesteziologi ne morejo pri tako majhnem otroku dati anestezije oziroma je tveganje preveliko," sta za Svet dejala oče in mama dojenčice Roman in Simona Mikolič.

Na hrvaške anesteziologe bi morali čakati pet dni

Ker je zdravniško osebje vendarle vztrajalo, da je operacija nujna, so v Maribor želeli pripeljati anesteziologe iz Zagreba, toda nanje bi morali čakati vsaj pet dni. Toda življenje deklice je viselo na nitki. Njeno zdravstveno stanje se je namreč tako poslabšalo, da so jo morali priklopiti na aparat za dihanje. Po dveh dneh so jo v Mariboru kljub vsemu operirali, anestezijo pa so ji dali isti anesteziologi, ki pred dvema dnevoma tega niso želeli storiti.

S staršema vodstvo UKC Maribor ni komuniciralo

Zapleti so se nadaljevali tudi po sicer uspešno izvedeni operaciji. Starša pravita, da je šlo za krvavitev v možgane in otekanje možganov, deklici pa so zaradi novih zapletov iz glave morali odstraniti drenažo. A ko sta Mikoličeva ugotovila, da so poseg želeli opraviti kar v bolniški sobi, sta vztrajala, da ga zavoljo sterilnosti izvedejo v operacijski. Kot še pravita, sta že večkrat želela govoriti z vodstvom UKC, a jo do zdaj ni sprejel nihče.

Tudi sami smo vprašanja o primeru male Kim naslovili na vodstvo UKC Maribor, njihova pojasnila pa še čakamo.

 

Uredništvo
sreda, 11 Januar, 2017 - 10:45 Osveženo: 11. Januar 2017 - 14:24

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.