Snaga je danes začela z odstranjevanjem dežnikov na osrednji mariborski tržnici, saj dežniki niso več varni. Začasno bodo za branjevke in branjevce zagotovljene pokrite stojnice, v prihodnosti župan Saša Arsenovič obljublja dolgoročno rešitev.

Orkanski veter je v preteklem tednu dežnikom »California« na osrednji Mariborski tržnici zadal še zadnji hujši udarec. Dežniki so polomljeni in nevarni tako za branjevce kot obiskovalce, zato je Snaga že danes začela z odstranjevanjem še preostalih 22 dežnikov.

Namesto dežnikov bo Snaga začasno namestila stojnice s strehami, ki bodo za stalne prodajalce na Mariborski tržnici zagotovljene že ta vikend. Odstranitev dežnikov je posledica orkanskega vetra prejšnji teden in tudi zaradi pobude občanov v projektu Izboljšajmo Maribor, ki ji je župan Saša Arsenovič prisluhnil.

Dežniki v tako slabem stanju, da jih je nemogoče prodati

»Odstranitev dežnikov je jasen signal vodstva Mestne občine Maribor, da se večletna težava osrednje Mariborske tržnice končno razreši,« so sporočili z mariborske občine in dodali, da so skupaj s Snago poiskali srednjeročno rešitev, da za vse stalne prodajalce postavijo pokrite stojnice. Ta vikend bodo tako zagotovljene pokrite stojnice za 70 stalnih branjevk in branjevcev, v prihodnjih mesecih pa se bodo uredile še dodatne stojnice za 27 občasnih prodajalcev na tržnici.

Dežniki »California« so v tako slabem stanju, da jih je nemogoče prodati ali na novo uporabiti, bo pa njihovo aluminijasto konstrukcijo koncesionar Snaga nedvomno prodal najboljšemu ponudniku.

Na občini si zagotavljajo, da bi rešili problematiko osrednje tržnice v mestu, dolgoročno rešitev pa naj bi bila znana, ko bo razrešeno najemno razmerje z lastniki mlečno-mesnega paviljona in po sprejetju proračuna za leti 2019 in 2020.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Encan (nepreverjen)

Super! Sej pa ti dežniki nisi bili uporabni za takšne vremenske neprilike kot so v Mariboru. A bo si jih Kangler postavil na balkonu?

Ne moreš povzet stvari iz Dubrovnika ko so čisto drugačni vremenski pogoji. Res ne vem kaj so razmišljali, da so morali ljudje 10 let trpeti in tudi zaradi tega se je manj prodajalo.

goostt (nepreverjen)

Sedaj ko bodo umaknili dežnike, bodo namestili marele !?

In reply to by Encan (nepreverjen)

MBčan (nepreverjen)

No občina, sedaj imate idelano priložnost, da naredite nov most preko Drave. S tem sprostite Stari most in Koroško cesto, hkrati pa še tržnica dobi streho. Dve muhi na en mah.

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Naj jih Kangler nese domov. Pred volitvami se je slikal po celem MB, na tržnico pa ni prišel.

Danvid (nepreverjen)

Caki malo"kolk so prisle ze te grde marele?
Mislim da ogromno denarja in da je nekdo super duper zasluzil.
A zdaj pa jih bomo na snago vrgli .
Naj nekdo odgovarja za te neuporabne in prekleto drage mareli ,ki so itak bile tako grde da si 'si premislil it na trznico.

Starejše novice