Afera poljsko meso še naprej razburja javnost tako v Evropi, kot v Sloveniji. V zadnjih dneh je prišlo do umika novih količin kebaba, tokrat iz restavracij.

V Sloveniji je Uprava za varno hrano umaknila nove količine kebaba, tokrat iz restavracij. Šlo je za večje pakirane količine, v katerih so z analizami že ugotovili in potrdili prisotnost salmonele in živil.

Kot je za 24ur povedala Andreja Bizjak, direktorica Inšpekcije za varno hrano, naj bi proizvajalec spornega kebaba povedal slovenskemu distributerju, da je iz iste mase, kot je bil narejen 5-kilogramski kebab, naredil tudi večje, do 25-kilogramske kebabe. 

Gre za kebabe, ki so bili na Poljskem narejeni od 19. do 21. decembra, ti dodatni kebabi pa so že prišli do restavracij. Kot pravi Bizjakova, je distribucijska lista precej široka, vse od Gorenjske do Ptuja, Murske Sobote, Novega mesta in Ljubljane. Kot dodaja, bi potrošniki v teh krajih sporni kebab že lahko zaužili.

Bizjakova ob tem dodaja, da gre v primeru spornega mesa za veliko kriminalno dejanje, ali pa veliko 'šlamparijo' uradnega nadzora. Sporno meso so iz slovenskih restavracij že umaknili, te dodatne količine kebaba pa bodo uničili. V prihodnje pa naj bi inšpektorji poostrili nadzor tudi nad drugimi mesnimi izdelki.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice