Prihodnjo nedeljo bodo kristjani praznovali praznik Marijino vnebovzetje. Številni bodo romali h kateri od cerkva, posvečenih Mariji, med njimi pa ima prav posebno mesto bazilika Marije Zavetnice na Ptujski Gori.

V zadnjih dneh je vse več napovedanih dogodkov zaradi oteženih pogojev glede organizacije, povezanih z odlokom o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s koronavirusom in posledično preverjanju izpolnjevanja PCT pogojev vseh sodelujočih in obiskovalcev, odpovedanih.

Tako je ponekod odpovedano tudi dogajanje ob prazniku Marijinega vnebovzetja.

Ptujska gora bo praznovala

Na Ptujski gori praznovanje Marijinega vnebovzetja ostaja. V soboto, 14. avgusta, bodo v župniji praznovali god sv. Maksimilijana Kolbeja in predvečer Marijinega praznika. 

V nedeljo, 15. avgusta, pa vabijo k maši ob 8. uri, ko bo somaševanje na prostem in posvetitev slovenskega naroda Mariji vodil mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl

Vir: spletna stran Ptujska Gora

Odpovedana »velika maša« v Turnišču

Občina poziva občane, romarje in razstavljalce sejemskih prireditev, da zaradi objektivnih razlogov, povezanih z covidom-19, sejemska prireditev ob slovesnem prazniku »velika maša«, kakor v lanskem letu, tudi letos odpade.

Obveščajo, da v skladu s predpisi ne morejo zagotoviti spoštovanja pogojev ob izvedbi prireditve - kontrole vstopa na prireditveni prostor le udeležncem PCT.

»Velike maše« tudi pri Gradu ne bo

Kot je za uredništvo potrdila občina Grad, je zaradi istega razloga, to je nezmožnost zagotavljanja kontrole spoštovanja PCT pogojev, odpovedana tudi tamkajšnja »velika maša«. 

Ta bi se, kot v občini Turnišče, izvedla v nedeljo, 15. avgusta, v okviru katere bi potekal omenjeni tradicionalni kramarski sejem. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec

Pridem, bom zmolil 1!

Starejše novice