Dijaška skupnost Maribor z Mariborskimi lekarnami organizira Dan boja proti AIDS-u, ki je posvečen osveščanju mladih o varni spolnosti.

Dijaška skupnost Maribor, ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru, danes skupaj z Mariborskimi lekarnami v Mariboru izvaja osveščanje dijakov o varni spolnosti.

Gre za sedaj že tradicionalno sodelovanje na Svetovni dan boja proti AIDS-u. Na srednjih šolah v Mariboru predavajo predavatelji iz Mariborskih lekarn, člani dijaške skupnosti pa bodo med dijake mariborskih srednjih šol razdelili kondome v simboličnem pakiranju.

Ste vedeli?

Aids še vedno ostaja vodilni razlog za smrtnost med mladostniki. Po podatkih poročila Otroci in aids je namreč samo lani zaradi aidsa umrlo 41.000 mladostnikov med desetim in 19. letom starosti. Z virusom HIV je lani po svetu živelo skoraj dva milijona mladostnikov. V Unicefu opozarjajo, da če na tem področju ne bo napredka, bi utegnilo število novih okužb z virusom HIV med mladostniki do leta 2030 narasti z 250 tisoč na skoraj 400 tisoč letno.

Pred desetletjem je bila okužba z virusom HIV smrtna okužba, danes pa gre za obvladljivo kronično nalezljivo bolezen, v kolikor jo odkrijejo dovolj zgodaj, so ob tem še poudarili v Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice