Policisti v Mariboru priredili lutkovno predstavo, orkester, sredi Trga Svobode pa so obujali spomine na miličniške čase.

V sklopu Festivala Lent so se včeraj pridružili tudi policisti. V mestnem parku so izvedli lutkovno predstavo 113 – Mali ojoj, ki je precej popularna, saj si jo je ogledalo že več kot 150.000 otrok. Lani so obeležili 1000. ponovitev predstave, kar je za Slovenijo precejšen rekord. Tako so se najmlajši razveseljevali ob predstavi, odrasli so imeli v Mestnem parku na Odru Triglav zimzelene melodije s Policijskim orkestrom, na Trgu Svobode pa so obujali spomine na miličniške čase.

Policijski orkester na Odru Triglav

Policijski orkester je bil ustanovljen leta 1948, godba je nenehno rasla in kmalu prerasla v simfonični pihalni orkester, ki danes šteje 60 članov. Leta 1994 ga je slovenska vlaga imenovala za Uradni protokolarni orkester Republike Slovenije, ki danes prireja koncerte in nastopa za policijo in Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije.

Trg svobode zaživel ob spominih in nostalgiji

Na ogled so postavili del policijske zgodovine s starodobnikom – legendarnim Yugom 55 in starostno opremo miličnikov. Na ogled so bile tudi oprave policistov, stari napisi in sistemi, potekala je tudi akcija izvajanja varnosti v cestnem prometu. Predstavili so tudi svojo delo in opremo različnih policijskih enot mariborske policijske uprave.

FOTO: Policijska uprava Maribor

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice