Tudi mariborske šolarje čaka kar deset dni oddiha.

Včeraj je približno 257.000 šolarjev zadnjič v tem letu sedlo v šolske klopi, začele so se namreč novoletne počitnice. Počitniški dnevi bodo marsikje minili ob raznovrstnih dejavnostih in božično-novoletnih prireditvah.

Po vsej državi se bodo odvili številni dogodki, namenjeni mladim, med drugim različne ustvarjalne delavnice, športne aktivnosti in zabave. Večja mesta pa seveda pripravljajo tudi praznične prireditve in obiske dedka Mraza.

Zveza prijateljev mladine Maribor od 24. do 31. decembra organizira likovne, glasbene, literarne in druge delavnice, ki potekajo v domu ustvarjalnosti mladih. Delavnice so brezplačne, potrebna pa je predhodna prijava. V petek, 28. decembra, organizira tudi obisk Vilinskega mesta v središču Maribora, kjer že ves december potekajo različne aktivnosti, predstave in koncerti.

Predvsem pa bo deset počitniških dni nudilo priložnost za prijetno in sproščeno druženje v družinskem krogu, preden se bodo v četrtek, 3. januarja, znova vrnili k pouku.

Na počitnice še dvakrat 

Tudi minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je učencem, dijakom in ostalim v izobraževanju pred prazniki zaželel vse dobro in veliko uspeha ter jih v želji po plodovitem dialogu med ministrstvom, starši, šolami in ravnatelji, povabil k sodelovanju, piše STA.

Prvega letošnjega oddiha so šolarji sicer bili deležni že konec oktobra s tako imenovanimi krompirjevimi počitnicami. Pred iztekom šolskega leta pa se jim obetajo še enotedenske zimske počitnice, ki bodo v drugi polovici februarja znova potekale v dveh delih, nato pa še prvomajske počitnice.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice