Skupnost občin Slovenije že sedmič zapored z nekaterimi občinami članicami organizira Dan odprtih vrat.

Tako svoje občanke in občane vabi tudi Mestna občina Maribor, kjer si lahko ogledajo nekatere pridobitve, se informirajo o načrtih v Mariboru in podajo predloge k oblikovanju skupnega življenja v lokalni skupnosti.

Srečanje podjetij socialne ekonomije v Podravju

Danes in jutri bo mariborska občina izvedla 2. redno srečanje podjetij socialne ekonomije v Podravju, čajanko pri Piki Nogavički v enoti vrtca Pekre ter ogled zbirnega centra s predavanjem o načinu ravnanja z odpadki v občini.

Srečanje podjetij socialne ekonomije bo v Podravju na Gorkega 34 v Mariboru, v prostorih dnevnega centra aktivnosti za starejše Toti DCA Maribor. Maribor je namreč v okviru predsedovanja Slovenije skupini EU držav, podpisnic Luksemburške deklaracije, postal Evropska prestolnica socialne ekonomije 2018, zato bodo predstavili program dela in aktivnosti v sledečem letu.

Sledil bo nagovor vodje ZSES Podravje Mira Mihca in predstavnika občine, pregled dela in aktivnosti, primer dobre prakse, predavanje o etične, oglaševanju in marketingu, predstavitev podjetij socialne ekonomije in delavnica z Antonom Komatom in Kerpani v sodelovanju z gibanjem Ko dvignem sebe, dvignem Maribor.

Na čajanko k Piki Nogavički ...

Jutri pa bo obiskovalcem med 9,30 in 10.30 sveže zgrajena enota Pekre vrtca Studenci odprla svoja vrata. Pustni čas namenjajo in posvečajo Piki Nogavički, zato se bo spregovorilo o zdravju, pripravi zeliščnih čajev in zdravem načinu življenja. 

... in na ogled najnovejše investicije v Snagi

Ob 16. uri bo za ozaveščanje pri sortiranju odpadkov poskrbelo podjetje Snaga, ki bo izvedlo ogled zbirnega centra, nato pa se bodo obiskovalci podali na sedež podjetja.Tam bodo predstavili način ravnanja z odpadki v mariborski občini in najnovejšo investicijo - sortirnico. Gre za namreč najbolj tehnološko dovršeno sortirnico mešanih komunalnih odpadkov v Sloveniji, ki sledi direktivam Evropske unije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice