Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom »Častim pol litra!«, pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru, pod okriljem Študentske organizacije Slovenije, skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani, Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem in z lokalnimi študentskimi klubi, poziva študente, da se odločijo za darovanje krvi.

Krvodajalske akcije pod sloganom »Častim pol litra« bodo tokrat zaradi aktualnih razmer potekale prilagojeno.

Lucija Božnik, vodja študentske krvodajalske akcije, ob tem dodaja: »Krvodajalci, katerih krvna skupina se potrebuje, bodo o tem obveščeni preko sms sporočila. Pozivamo vse študente, da se v čim večjem številu odzovejo na poziv, saj je v tem obdobju, ko krvi primanjkuje, tovrstno plemenito dejanje še toliko več vredno. V kolikor krvodajalci ne bodo prejeli sporočila lahko tudi sami kontaktirajo Center za transfuzijsko medicino in se dogovorijo za termin.«

Vsak krvodajalec se najavi na odvzem krvi, z namenom preverjanja ustreznosti za odvzem krvi in zagotavljanja varnosti na krvodajalski akciji. Krvodajalce prosijo, da brez predhodnega dogovora o uri prihoda ne prihajajo na odvzem krvi.

Za prebivalce Maribora in okolice

Začasna lokacija v Mariboru je v prostorih Srednje zdravstvene šole Maribor, Trg Miloša Zidanška 3.

Telefonska številka za najavo krvodajalcev: 041 320 796 ali 02 321 22 71 - pokličite vsak delovnik od 8. do 18.00.
Odvzem je možen v ponedeljek, torek in četrtek od 7.30 do 12.00.

Za vse ostale krvodajalce izven Maribora (študenti, ki so trenutno v svojem domačem kraju)

Druge enote transfuzijskih medicin v Sloveniji najdete na spletni strani Zavoda za transfuzijsko medicino Slovenije.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru krvodajalske akcije organizira že več kot 20 let, v zadnjih letih tradicionalno potekajo v spomladanskem in jesenskem terminu. Kasneje so se mariborskim študentom pridružila še ostala univerzitetna središča, iz česar je nastala vseslovenska študentska krvodajalska akcija pod geslom »Častim pol litra«. 

V Mariboru akcijo organizira Študentska organizacija Univerze v Mariboru, v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor in Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice