Poveljnik Civilne zaščite Maribor Aleš Ciringer je zaradi razglasitve epidemije danes aktiviral štab Civilne zaščite Maribor.

Ob razglasitvi epidemije novega koronavirusa, do katere je prišlo 12. marca, so v Mestni občini Maribor s sklepom poveljnika Civilne zaščite Maribor Aleša Ciringerja aktivirali sile zaščite in reševanja. S sklepom je tako aktivirana mariborska civilna zaščita v operativni sestavi, za strokovno podporo štabu pa je poveljnik vpoklical:

  • Predstavnika Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) dr. Zorana Simonoviča,
  • Predstavnika Območnega združenja Rdečega križa Maribor Metoda Dolinška,
  • Predstavnika Karitas Maribor Darka Bračuna,
  • Predstavnico Medobčinske inšpekcije Nino Mikl,
  • Predstavnika Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Janeza Lencla.

Operativna podpora štabu je Služba za zaščito, reševanje in obrambno načrtovanje Maribor.

Civilna zaščita prevzema tudi posvetovalno telo

Kot so še sporočili s kabineta župana MOM, štab prevzema tudi vodenje Sveta za obvladovanje širjenja Covid-19, posvetovalnega telesa, ki ga je 11. marca 2020 imenoval župan MOM Saša Arsenovič.

V Svet so vključeni NIJZ, Zdravstveni dom Maribor, UKC Maribor, Policijska uprava Maribor, Rdeči križ Maribor, Civilna zaščita Maribor, Slovenska vojska, Upravna enota Mariborm Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor in Štajerska gospodarska zbornica ter strokovne službe MOM. Znotraj mestne uprave pa deluje tudi Delovna skupina za ukrepe Covid-19.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Žvižgač (nepreverjen)

Takoj izklopite Radio Maribor ,to je leglo virusa v Mariboru ! Ničesar drugega ni kakor samo VIRUS ...VIRUS .To so pravi prenašalci virusa.

Starejše novice