Mala prodajalna na Gosposki ulici je postala velika. Med Mariborčani zdaj že dobro poznana Hiša kruha, ki se ponaša s kruhom in sladicami iz domačih sestavin, po novem privablja goste v prostorih, kjer je prej delovala mednarodna franšiza.

Na Gosposki ulici je ta teden zaživela nova prodajalna. Hiša kruha se je preselila dobrih 20 metrov višje in se naselila v veliko večje prostore, ki jih je do sedaj zasedala mednarodna franšiza Backwerk. Pekarna z izdelki iz domačih sestavin je na novi, večji in bolj vpadljivi lokaciji še razširila svojo ponudbo.

A selitev na novo lokacijo niti ni bila v načrtih. Priložnost in nato odločitev je padla pravzaprav čez noč, pripoveduje vodja Nataša Lovrec.

»Ponudila se nam je krasna priložnost, čeprav je prišla sredi decembra, ko smo imeli največ dela. Imeli smo le tri dni časa za odločitev. Rekli smo si, 'če ne zdaj, bog ve kdaj',« razkriva in dodaja da jim ni žal. »Glavno je, da smo ostali na Gosposki. Ohranili smo svoje stranke, zdaj smo na boljši lokaciji in večjih prostorih, kar nam omogoča veliko več,« poudarja.

Po novem tudi solate, prihajajo še jedi na žlico

V prvem tednu v prodajalno prihajajo številni gostje, se pohvalijo zaposleni v Hiši kruha. Novo lokacijo so že vzljubile redne stranke, ki jih poznajo že več let, veliko jih pride tudi iz radovednosti, ko vidijo nekaj novega, pravi Lovrecova. V skladu s privabljanjem novih strank se širi tudi ponudba.

»Zdaj imamo že precej več drobnega pekovskega programa. Želimo ozavestiti tudi mladino. Imamo sveže proizvode, vsem približati pravi in zdrav obrok,« pripoveduje vodja pekarne, ki se na novi lokaciji ponaša tudi z kavo, pripravljeno iz zrnja.

Po novem v Hiši kruha ponujajo tudi sestavljene solate, v prihodnjih tednih bodo začeli ponujati tudi jedi na žlico, ki bodo namenjene predvsem za malice in po zelo ugodnih cenah. V toplejših mesecih bodo pripravljali tudi palačinke.

Stavijo na domače

»Vse imamo sveže, tri četrt surovin v sendvičih je naš proizvod, Od domačih salam in svinjske ribice do raznih namazov. Večji interes je, veliko več prodamo kot smo v manjši poslovalnici,« se pohvali Lovrecova.

»Ljudje se vračajo nazaj k domačemu, iščejo domače stvari. To je naša pot, ki smo jo izbrali že pred leti in to je prava pot. Delamo tako, kot se doma dela. To so naši recepti,« s ponosom pove.

Razširila se je tudi ponudba slaščic.

Namesto mednarodne franšize domača prodajalna: »Ni to krasno?!«

Ob opazki, da je zelo zanimivo, da je namesto mednarodne franšize zaživela domača prodajalna je vodja pekarne kar vzkliknila: »Ni to krasno?!« in dodala, da je obisk v prvem tednu 'res dober' ter da veliko ljudi pride tudi iz radovednosti. »Vsaka stranka je za nas dobrodošla, tudi nova. Vsakomur razložimo, kaj delamo, kaj ponujamo in ljudje nas nekako sprejemajo,« pripoveduje.

»Pred šestimi leti smo od marsikoga dobili opazko 'joj, kak ste pa vi dragi', a že kmalu zatem so iste stranke povedale 'Veste, niste dragi. Vaš kruh lahko jem tudi tri, štiri dni, pa se ne pokvari.' Stranke cenijo domače in cenijo kakovost,« doda Lovrecova.

Pripravljeni na nove izzive

Ob poslovalnici na Gosposki ulici je Hiša kruha prisotna še na osrednji tržnic, kjer imajo pekarno in prodajalno, ki dela med petkom in nedeljo. Hišico imajo tudi na mali tržnici na Kerstnikovi, v toplejših mesecih pa so dvakrat tedensko prisotni še na Trgu svobode. Kljub velikem zalogaju ob selitvi v novo, večjo poslovalnico, jih to ne misli uspavati.

»Radi bi šli tudi na drugo stran Drave, morda tudi še kam drugam. A pokriješ se lahko le toliko kot je dolga odeja. V Mariboru se da delati, le zaspati ne smeš,« poudarja vodja prodajalne in pekarne, ki trenutno zaposluje 11 ljudi, v prihodnje pa napovedujejo še dodatne zaposlitve.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
PRAVILNO (nepreverjen)

proti tujim kapitalistom - za narodno zavest - za svobodo - za nacionalni ponos

Karl (nepreverjen)

Ne hodite prevec v sirino da ne boste izgubili kvalitete in fokusa. Držite se pekovskih in slascicarskih izdelkov, dodajte kaj zraven, saj imate prostora vec kot prevec.. Pa srecno!

Starejše novice