FOTO: Facebook Sokijeva bobnarska šola
Marko Soršak Soki, ki je septembra na Pobrežju odprl svojo bobnarsko šolo, je v tem tednu pripravil kar štiri nastope svojih učencev, s katerimi so presenetili svoje starše.

Marko Soršak Soki, ki je po 25 letni bobnarski karieri odprl svojo bobnarsko šolo, katero je podprl tudi predsednik Borut Pahor, je v tem tednu staršem pokazal produkt dosedanjega štirimesečnega učenja. Učilnico, v kateri je pravi koncertni oder, so Sokijevi učitelji opremili tudi z raznimi svetlobnimi efekti, učencem so pripravili tako imenovani »backstage«, kjer so se pred nastopom ogrevali, imeli pa so tudi prave tonske vaje s tonskim tehnikom. Cilj nastopov je bil, da učenci doživijo koncertno dogajanje na odru in v zaodrju. 

FOTO: Facebook Sokijeva bobnarska šola

»Ideja šolanja je, da tudi tisti, ki so jim bobni le hobi izkusijo, kako je stati na pravem odru z ozvočenjem in lučmi in doživijo lepo izkušnjo tudi če niso profesionalci. Zelo sem vesel in ponosen na svoje učence, saj so se res izkazali. Med njimi so bili nekateri, ki imajo za seboj le 3 mesece učenja in so že samostojno odbobnali komade. Kot zanimivost lahko povem, da je imel najmlajši nastopajoči pred nastopom le tri učne ure in je vseeno stopil na oder in odlično odbobnal. Ponosen sem tudi na svojo celotno ekipo, ki mi je pomagala pri organizaciji in izvedbi,« nam je po nastopu zaupal Soki.

FOTO: Facebook Sokijeva bobnarska šola

Kot nam je še povedal Soki,nadaljujejo z učenjem s polno paro. V prihodnjih mesecih učence čakajo še razne aktivnosti, s katerimi jim na šoli želijo dati dodatno bobnarsko širino in delavnice z znanimi glasbeniki, na koncu šolskega leta pa se jim obeta še zaključni koncert, kjer bodo ponovno pokazali na novo pridobljeno znanje. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice