Že vse od začetka počitnic v Mariboru poteka počitniško varstvo za otroke pod okriljem Zveze prijateljev mladine Maribor. Ta teden so na sporedu nove ustvarjalne delavnice, vsakodnevni tematski izleti in sredini izleti z avtobusom.

Nov teden, nove pustolovščine v Zvezi prijateljev mladine Maribor. 

»Pri nas je že od vsega začetka počitnic zelo pestro. Vsaki dan drug izlet. Vsak teden so skupine varstva, menjujejo se otroci, tako da je letos spet obisk izjemen. Otroci so komaj čakali, da se lahko spet družijo,« pove Kornelija Kaurin, koordinatorica v Domu ustvarjalnosti mladih.

Prejšnji teden so otroci bobnali na zahodnoafriške bobne, ta teden pa spoznavajo fotografijo in film. 

»Zelo mi je zanimivo. Imamo filmsko delavnico pa film spoznavamo. Tudi nekaj bo snemanj,« nam pove udeleženec filmske delavnice Vidjan Kure Unger

V Domu ustvarjalnosti mladih Maribor ta teden poteka tudi filmska delavnica, kjer se udeleženci spoznajo s procesom nastanka filma.

Raziskovanje živali, športov, poklicev preko brezplačnih dnevnih izletov

Danes so se otroci na tematskem izletu družili s kužki, ki znajo uloviti frizbi in izvajati prave pasje vragolije. Kužki so otrokom naredili nepopisno veselje.

Tako ocenjujejo današnji dan ...

»V redu je, super, najboljše je,« so v en glas vzklikali otroci. 

»Meni je bilo najbolj všeč, da smo lahko metali frizbi, da imamo to varstvo in da lahko to počnemo s kužki, ker bom kmalu imel psa in se bom potrudil, da bom dobro skrbel zanj,« nam še pove navdušen udeleženec današnjega tematskega izleta v parku.  

Tekom tega in naslednjega tedna, se bodo lahko otroci vključili v naslednje tematske izlete v Mariboru: 

  • 27. julij: Fitnes na prostem (otroci se bodo na prostem razmigali in krepili svoje mišice);
  • 28. julij: Pokliči 112! (spoznavanje dela poklicnih gasilcev);
  • 29. julij: Rajzerfirbganje - Na piramido (skupaj z Vidom Kmetičem bodo otroci iskali ostanke gradu);
  • 30. julij: Koruzni labirint (otroci bodo morali napeti možgančke in najti pot iz labirinta);
  • 2. avgust: Kače (Filip Lah bo v ponedeljek otrokom predstavil kače);
  • 3. avgust: Košarka (piljenje tehnike vodenja žoge in metanja na koš nato pa igra kot na pravi košarkarski tekmi);
  • 4. avgust: Vinilne plošče (skupaj z mladinskim kulturnim centrom - Kulturni inkubator bodo otroci v sredo 'vrezali' svoje glasove na gramofonsko ali vinilno ploščo, nato pa predvajali posneto na gramofonu);
  • 5. avgust: Grafiti tura (skupaj s Tanjo Cvitko se bodo otroci podali na pot najbolj smešnih, nenavadnih, navijaških in umetniških grafitov);
  • 6. avgust: Pohod na Pohorje (otroci se bodo podali do Doma Miloša Zidanška, kjer bodo med smrekami morda srečali škrata Milenka).

Tu pa se še dejavnosti za otroke ne končajo. Mamljivi so tudi sredini izleti z avtobusom, ki pa za razliko od ustvarjalnih delavnic v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor in dnevnih tematskih izletov, niso brezplačni. 

»To nudi poleg osnovnega varstva tudi izlet v sredo, to pomeni en daljši izlet z avtobusom. Ta teden gremo recimo na Kozjansko na eno kmetijo pa gledat repnice, tak da je zlo zanimivo,« pojasni Maja Marinček Kanop, koordinatorica dejavnosti na terenu.

Da pa prav vse dejavnosti, ki jih izjava Zveza prijateljev mladine Maribor, vključno z letovanji otrok na morje, potekajo varno in zabavno, poskrbi dolga četa prostovoljcev. Čez celo leto je v programe vključeno čez 400 prostovoljcev. 

Skrb za varno preživete počitnice

Vsakodnevno se v počitniški program vključi najmanj 60 otrok, skladno z ukrepi, skupine otrok zmanjšajo oziroma poskrbijo za podskupine. Tudi na letovanju ne gre mimo spoštovanja ukrepov.

»Nekaj sob mora ostati neizkoriščenih v primeru kakšne bolezni, pa do zdaj, če potrkamo na te lesene hiške je še vse v redu,« še pove koordinatorica v Domu ustvarjalnosti mladih Kornelija Kaurin.

Vsi, ki še niste, pripravite torej nahrbtnike polne dobre volje in se podajte na zabavne počitnice v mestu. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice