Vodstvo zavoda ocenjuje, da bodo kljub izvajanju sanacijskih ukrepov leto zaključili s 4,7 milijona evrov izgube, izhaja iz gradiva za sejo.

Svet Univerzitetnega kliničnega centra Maribor se bo danes seznanil s potrjenim sanacijskim programom in posledično popravljenim programom dela in finančnim načrtom za letošnje leto. 

V rebalansu glede na v februarju sprejet prvotni finančni načrt za leto 2018 pričakujejo enake prihodke, na odhodkovni strani pa večje stroške materiala in storitev, saj ocenjujejo, da jim letos ne bo uspelo izvesti varčevalnih ukrepov v prvotno načrtovani vrednosti 3,5 milijona evrov, poroča STA. Povečujejo se tudi stroški dela zaradi načrtovanih dodatnih zaposlitev.

Sanacijski program, ki ga je na podlagi zakona o interventnih ukrepih za zagotavljanje finančne stabilnosti javnih zdravstvenih zavodov morala pripraviti uprava in ga po aprilski obravnavi na svetu zavoda poslati sanacijskemu odboru, predvideva, da bo UKC Maribor prišel do uravnoteženega poslovanja v letu 2020. Ministrica za zdravje ga je potrdila 18. junija.

Skupno 15 bolnišnic, ki so se zaradi negativnega poslovanja znašle v sanacijskem postopku, je konec novembra lani prejelo skupaj 135,8 milijona evrov dodatnega proračunskega denarja. Konkretno UKC Maribor je prejel nekaj manj kot 5,5 milijona evrov in tako lansko leto sklenil z okoli štiri milijone evrov izgube.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice