Univerzitetni klinični center Maribor se je odzval na posnetek zaslona, ki že od prejšnjega tedna kroži na družbenih omrežjih. Gre za lažne informacije!

V posnetku zaslona, ki je zaokrožil po družbenih omrežij in bil deljen več kot 900-krat, neimenovana oseba piše, kako naj bi bila medicinska sestra v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor prisiljena, da podpiše, »da je včeraj opravila 421 testov, čeprav jih je samo 44«.

»Gre za LAŽNE informacije. Univerzitetni klinični center Maribor nima laboratorija za brise. Medicinskim sestram ni potrebno podpisovati ničesar in s samim odvozom brisom niso povezane,« pojasnjuje vodstvo mariborskega kliničnega centra.

»V urgentnem centru Univerzitetnega kliničnega centra Maribor v zadnjem tednu opravimo okoli 50 hitrih testov, dodatno enota za obvladovanje bolnišničnih okužb opravi med zaposlenimi povprečno 100 do 150 testov na dan,« še dodajajo in nadaljujejo: »Standardni 'PCR' testi se sicer opravljajo na Nacionalnem laboratoriju za zdravje okolje in hrano in NE v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor

Ob tem pa še opozarjajo, da je bil na Nacionalnem laboratoriju za zdravje okolje in hrano rekord v zadnjih nekaj dneh 900 brisov na dan, a je danes ta številka lahko že višja.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bučka (nepreverjen)

Levaki še vedno širijo lažne novice v boju za oblast. A vam ni kapnilo,da boste počasi izgubili vse volilce? V teh kriznih časih spletkarite okoli bolnišnic,kaj pa,če jih boste potrebovali???

Najslabsi lazn… (nepreverjen)

so medicinci ...

In reply to by Bučka (nepreverjen)

Borat2 (nepreverjen)

Kdo bo še verjel vladi lažnivcev in prevarantov ! Vsaki dan nove laži in Twiter sporočila !

Default (nepreverjen)

Resnica

Resnica ... (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=jgAmoO0uNEE

In reply to by Default (nepreverjen)

O07 (nepreverjen)

Vse skupaj je eno veliko sranje in laz

corona20 (nepreverjen)

UKC Maribor,v kolikor je res resnica,kar je razvidno,potem žal ne morete zatajit te informacije.Prej ali slej boste mogli najti OPRAVIČILO,

Veggie (nepreverjen)

Hmmm

Veggie (nepreverjen)

Na to objavo je bilo danes slišati s strani znancev te konkretne gospe, da je res izgubila službo in da dejansko živi na Melju v bližini Jager marketa. Res čudno, če ljudje vedo za koga konkretno gre, da bi bila stvar izmişljena... boooh

Starejše novice