Univerzitetni klinični center Maribor po aferi Namibija in očitkih o mobingu delavcev sedaj pretresa še kriminalistična preiskava domnevno izginule opreme.

Na Univerzitetni klinični center Maribor se je ravno prejšnji teden vsul plaz obtožb o domnevnem mobingu, ki jih vodstvo bolnišnice ostro zavrača. Sedaj, tudi po aferi z mariborskim zdravnikom, ki se je v Namibiji okužil z južnoafriškim sevom novega koronavirusa in po razkritjih, da je omenjeni zdravnik nedovoljeno opravljal posege v zasebnih ambulantah med epidemijo, se klinični center sooča še s kriminalistično preiskavo

Kot razkriva portal Necenzurirano.si, kriminalisti preiskujejo, kam je iz skladišča Univerzitetnega kliničnega centra Maribor izginila večja količina medicinskih pripomočkov in opreme. Da gre za točne podatke in da kriminalistična preiskava poteka, so potrdili tudi v samem kliničnem centru.

Medicinski material v skladišču začel izginjati

V jedru same preiskave bi naj bilo skladišče konsignacijskega materiala, v katerem so tudi umetne kolčne proteze in drug tehnični material za operacije na okostju. Že omenjeni portal poroča, da je leta 2017 skladišče zalila podtalnica, zaradi česar naj bi vodja skladišča Matej Španinger zahteval, da se material zaradi možnosti kontaminacije izloči iz uporabe in uniči.

Medicinski material, ki bi ga naj izločili iz uporabe, tudi uničili, pa naj bi kmalu začel izginjati in domnevno uporabljati tudi pri zasebnikih

»Ko so v UKC Maribor opazili, da se evidence v skladiščih ne ujemajo z dejanskim stanjem, so uvedli notranji nadzor. Čeprav še ni končan, je po neuradnih informacijah že ugotovil, da med dokumentacijo manjkajo ustrezne prevzemnice in dobavnice, iz katerih bi bilo razvidno, kam so v preteklosti izginili materiali in oprema. Zaposleni v skladiščih in zdravniki z dostopom so namreč vodili lastne evidence, ki jih je mogoče spreminjati,« poroča Necenzurirano.si.

Po njihovih informacijah naj bi kriminalisti zaradi sumov odtujevanja večje količine medicinskih pripomočkov in opreme iz skladišča preiskovali Španingerja, ki je že več kot leto dni v bolniškem staležu. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

lahko bi bil umor

Zikollino (nepreverjen)

Kaj bi se dogajalo? Puklasti Vanč kadruje po svoji stari, preverjeni metodi!

Starejše novice