Univerzitetnemu kliničnemu centru Maribor, kjer trenutno zaradi epidemije novega koronavirusa obravnavajo samo nujna zdravstvena stanja, so priskočili na pomoč zasebni zdravniki.

Na zasebne zdravnike se lahko obrnejo bolniki s kroničnimi boleznimi, ki ne potrebujejo nujne obravnave, a potrebujejo zdravniški nasvet. Na seznamu, ki so ga danes objavili v kliničnem centru, je za zdaj enajst specialistov, na katere se lahko obrnejo kronični bolniki, med drugim s področij alergologije, dermatologije, fizikalne in rehabilitacijske medicine, kardiologije, oftalmologije, ortopedije in psihiatrije. Seznam se bo sproti dopolnjeval, zdravniki pa bodo nasvete delili po telefonu ali prek spletnih povezav.

»To so zasebni zdravniki, ki smo jih prosili za pomoč in so pripravljeni pomagati bolnikom, ki so bili morebiti naročeni v teh dneh pri nas, a so zdaj zaradi spremembe prioritet ostali na cedilu,« je za STA povedal Vojko Flis, direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

V kliničnem centru se trenutno ukvarjajo samo z bolniki, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč, zato so zelo veseli pomoči zasebnikov, tako s primarne kot sekundarne ravni.

Po besedah Janeza Lencla, vodje centra za odnose z javnostmi in marketinga Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, imajo v kliničnem centru za trenutne razmere dovolj potrebne zaščitne opreme, pa tudi kadrov.

»Položaj trenutno obvladujemo, stalno pa seveda tečejo priprave na različne scenarije, na primer, če bo pacientov več,« je pojasnil Lencl.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Družinski zdravniki so pod pritiskom svojih pacientov ,zato dvomim,da bi lahko opravljali še dodatne službe .

2..a (nepreverjen)

Kako pa je poskrbljeno za rakaste bolnike. Ti so sefaj najbolj ogrozeni, ker jim bolezen zal napreduje in jih sploh ne obravnavajo.

Luzzer (nepreverjen)

Kje ste pa to slišaali, sam sem rakast bolnik, kontrole ter terapije potekajo normalno.

In reply to by 2..a (nepreverjen)

Starejše novice