Novo število potrjenih primerov okužbe s koronavirusom v Sloveniji je naraslo na 756, od tega je 115 hospitaliziranih bolnikov, 28 jih je v intenzivni negi.

Iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor sporočajo, da je število zaradi koronavirusa hospitaliziranih pacientov naraslo na 34, od tega je devet pacientov v intenzivni enoti. Od slednjih je osem pacientov intubiranih na respiratorju.

Trenutno je 68 zaposlenih v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor preventivno v domači izolaciji zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje. Do sedaj sta se 102 zaposlena že vrnila na delovno mesto.

Nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih niso zaznali.

Obvestilo Oddelka za onkologijo

Delo na Oddelku za onkologijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor poteka nemoteno. Pacienti, ki prihajajo, naj upoštevajo naslednja navodila, ki jih zahteva krizna situacija:

- Bolniki naj imajo ob prihodu zaščitno obrazno masko.

- Odvzemi krvi se vršijo v tej stavb. Naprošajo, naj se na odvzem zglasite največ 90 minut pred terminom pregleda.

- V primeru povišane telesne temperature in/ali znakov vnetja dihal ne prihajajte, ampak pokličite na telefonsko številko 02 321 19 73.

- Svojcem je vstop v stavbo Oddelka za onkologijo prepovedan.

- Ob vstopu v stavbo je covid-19 točka, kjer se vrši merjene temperature. Upoštevajte varnostni razmik med posamezniki.

Obvestilo Klinike za ginekologijo in perinatologijo

Na Kliniki za ginekologijo in perinatologijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor boDo od 31. marca 2020 do preklica zagotavljali telefonsko in elektronsko svetovanje zdravnika ginekologa za pacientke, ki imajo svoje izbrane ginekologe v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. 

Telefonsko svetovanje bo potekalo vsak delovnik od 9.00 do 13.00 na telefonski številki 031 384 309. Svoja vprašanja lahko pošljete tudi po e-pošti na naslov [email protected]. Odgovorili bodo v najkrajšem možnem času. 

Navedena telefonska številka in e-naslov sta namenjena izključno za posvete v zvezi z zdravstvenimi težavami in nista namenjena za prenaročanje oziroma urejanje terminov za preglede ali za informacije v zvezi z delovanjem drugih ambulant na Kliniki za ginekologijo in perinatologijo.

Ob tem se Urgentni center Univerzitetnega kliničnega centra Maribor podjetju Radenska zahvaljuje za donacijo, ki jim je nepričakovano polepšala dan. Osebje na 'prvih bojnih linijah' bo v prihajajočih dnevih lahko odžejano oskrbelo bolnike.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice