FOTO: Stanko Kozel
Po družbenih omrežjih so se v zadnjih dnevih širile informacije o tem, kako naj bi izgledali letošnji obhodi kurentov. Ti naj bi pod masko nosili še zaščitno medicinsko masko. Zveza društev kurentov sporoča, da niso policisti oglobili nobenega kurenta.

Vodja organizacijskega odbora Branko Brumen je Ptujinfo komentiral nesmiselna pravila, ki so se širila po spletu in povedal, da so se pred dvema tednoma vodje skupin kurentov v ptujski mestni hiši srečali s predstavnikom policije, ki jim je predal navodila za tradicionalne obhode kurentov.

Obhode so lahko kurenti izvajali le individualno

»Jasno je bilo povedano, da je za kurente dovoljeno obhajanje samo individualno oziroma za člane istega gospodinjstva ali ožje družinske člane. To pomeni, da za skupine kurente ni dovoljeno, na primer, da bi 'ružli' po mestu',« je poudaril Brumen.

Na vprašanje, ali je bilo kurentom res naročeno, da morajo pod kapo oziroma njihovo masko nositi tudi kirurško zaščitno masko, je Brumen dejal, da so takšno navodilo prejeli s strani policije.

»Jaz tega v skladu z odlokom ne vidim tako. Če gre za člane istega gospodinjstva, ožjih družinskih članov ali individualno na odprtem prostoru maska ni potrebna, zato ne razumem, zakaj bi jih kurenti morali imeti,« še poudarja Brumen.
 

Noben kurent na območju Ptuja ni bil oglobljen

Zveza društev kurentov je sporočila, niso policisti na območju Ptuja izrekli nobene globe.

»Glede na to, da je po socialnih omrežjih veliko govora glede informacij o kaznovanju in izrečenih globah zaradi kurentovega skoka, vas obveščamo, da po pridobljenih informacijah na območju Ptuja globe niso bile izrečene,« so zapisali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice