FOTO: Bojan Mihalič
Mladi lahko svoj košarkarski talent v juniju pokažejo v različnih krajih po Sloveniji, saj se kvalifikacijski turnirji Ulične košarke 3 na 3 2018 selijo po slovenskih nakupovalnih središčih.

Minulo soboto, 9. junija, so tako lahko osnovno- in srednješolci v petih starostnih kategorijah svoje košarkarske spretnosti preizkušali na turnirju, ki ga je gostil Europark Maribor.
 

Foto: Bojan Mihalič

Košarkarske in druge spretnosti

Poleg košarkarskih vrlin so udeleženci morali pokazati tudi spretnosti poštene igre oziroma fairplaya, saj so si igralci tekmo sodili sami. Sicer je v težkih trenutkih, ko se ekipi trojk na posamezni tekmi nista mogli sporazumeti, dokončno odločitev sprejel nadzornik, ki je košarkarje spremljal ob igrišču.

Foto: Bojan Mihalič

Prek kvalifikacijskih turnirjev do velikega finala

Mladi košarkarji in košarkarice bodo imeli ponovno priložnost v prihodnjih dveh sobotah, kot bosta še dve slovenski nakupovalni središči gostili perspektivne igralce. V soboto, 16. junija, sledi kvalifikacijski turnir v Citycentru Celje, soboto kasneje, 23. junija, pa v Cityparku v Ljubljani. Najboljše ekipe kvalifikacijskih turnirjev se bodo 15. septembra pomerile na finalnem turnirju na Kongresnem trgu v Ljubljani. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice