V Mestnem parku Maribor potekajo umetniške in multimedijske delavnice KID BIBLA.

V organizaciji Narodnega doma Maribor in producentke Urške Košica so se to soboto bralni plaži, likovnim in oblikovnim delavnicam, igrivi arhitekturi, lesarijam, slikarijam v Mestnem parku pridružile še umetniške in multimedijske delavnice.

Kaj je Kibla?

Kibla je prva prezentacijska in produkcijska institucija v Sloveniji na področju multimedijske in intermedijske umetnosti in kulture s celoletnim programom. Deluje na področjih kreativnih industrij, interdisciplinarne, intermedijske, multimedijske, vuzualzne, glasbene in avdio-vizualne umetnosti, kulture in neformalnega izobraževanja.

Več vrst delavnice

Zaradi slabega vremena in dopoldanskih ploh jutranji program s Kiblo v sodelovanju z Art Kampom odpadel. Popoldanskemu delu programa pa se je pridružil sonce. Druženje je navdihovala vsebina razstave v razstavišču KiBela, umetnice Duše Jesih, ki ustvarja v slikarskem mediju. Na delavnici so ljudje spoznali njen način slikanja z geometrijskimi oblikami in se z njimi tudi igrali.

Hkrati so predstavili tudi druženje naravoslovja, tehnike in multimedije – tehniške znanosti. Združili so naravo in umetnost, spoznavali različne umetnike, njihove načine dela in se seznanili s pristopi, ki jih nekateri umetniki uporabljajo za intermedijske vsebine. Umetnost in naravo so združevali po načelu »naredi sam« in »naredi z drugimi«. Delavnica je del neformalnega izobraževanja KID BIBLA, ki je podprta s strani Ministrstva za kulturo Republike Slovenije in je del projekta Risk Change, ki ga sofinancira program Ustvarjalna Evropa Evropske Unije.

Delavnic so se seveda razveselili predvsem najmlajši. Če ste druženje to soboto mogoče zamudili, imate čas še jutri in pa naslednji konec tedna.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice