S projektom Punčka iz cunj je UNICEF Slovenija v preteklih letih rešil že več kot 19.000 otroških življenj.

UNICEF-ove Punčke iz cunj bodo v prihajajočih predprazničnih dneh razveseljevale prebivalce in obiskovalce Maribora. 

Dobrodelna razstava pisanih punčk se je v prostorih pošte na Slomškovem trgu 10 v Mariboru odprla danes, obiskovalci pa jih bodo lahko posvojili vse do 31. decembra 2019 in s tem pomagali otrokom. 

Obdarovanje, ki v sebi nosi dobrodelno noto

Bliža se praznični čas, ki je za mnoge čas družabnih večerov, veselja in praznovanja, iskrenih želja in topline v krogu najbližjih. Je tudi čas obdarovanja, drobnih pozornosti in obenem sočutja s tistimi, ki živijo v pomanjkanju in potrebujejo pomoč. Zato v zadnjem času vse več posameznikov in podjetij prisega na obdarovanje, ki v sebi nosi tudi dobrodelno noto. 

UNICEF-ove Punčke iz cunj so prav takšno edinstveno darilo – so unikatna pisana bitja, ki jih vse leto izdelujejo prostovoljci in prostovoljke po vsej Sloveniji. Posebne so zato, ker z njimi ne razveselimo le obdarovanca, temveč s posvojitvijo punčke omogočimo zdrav začetek življenja otroku v državi v razvoju. 

Z donacijo v višini 20 evrov lahko UNICEF zagotovi nakup in dostavo cepiv, izobraževanje zdravstvenih delavcev in cepljenje otroka.

Sredstva za cepljenje otrok proti šestim nevarnim otroškim boleznim

S projektom Punčka iz cunj UNICEF Slovenija že vrsto let zbira sredstva za cepljenje otrok proti šestim nevarnim otroškim boleznim - davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus - v državah v razvoju. UNICEF-ovi podatki kažejo, da zaradi bolezni, ki bi jih lahko enostavno preprečili s cepljenjem, vsako leto še vedno umre približno 1,5 milijona otrok, kar je nedopustno.

UNICEF Slovenija in Pošta Slovenije bosta v partnerskem sodelovanju v prihajajočih mesecih organizirala vrsto dobrodelnih razstav Punčk iz cunj v izbranih poslovalnicah Pošte Slovenije po vsej državi.

Razstava bo na ogled do 31. decembra, vsak delovni dan od 8.00 do 19.00 ter sobotah od 8.00 do 12.00. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mhmm (nepreverjen)

80% vzame unicef, 20% gre za otroke...

Starejše novice