Rektorska konferenca štirih slovenskih javnih univerz se je v Mariboru sestala na prvi seji, odkar je dveletno predsedovanje neformalnemu združenju prevzela mariborska univerza.

Rektorska konferenca Republike Slovenije je na seji opravila obravnavo glede vzpostavitve delovanja informacijskega sistema e-NAKVIS. V roku šestih mesecev pričakujejo kakovostno implementacijo sistema in nemoteno delovanje v skladu s pozitivno uporabniško izkušnjo, so sporočili iz Univerze v Mariboru.

Rektorska konferenca je razpravljala tudi o pomenu delovanja ključnih podpornih dejavnosti univerz vezanih na izvajanje celostne karierne orientacije študentov, diplomantov in drugih ciljnih skupin.

Ob tem so pozvali pristojno ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, da zagotovi nadaljnje kontinuirano financiranje delovanja Kariernih centrov na univerzah in centrov, ki so vzpostavljeni za podporo poučevanju, saj navedene aktivnosti predstavljajo nujen del redne visokošolske dejavnosti.

Javni agenciji Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije – SPIRIT so podali še pobudo, da v filme, s katerimi promovira Slovenijo, vključi tudi prikaz razvojnih potencialov Slovenije, ki jih z znanstveno-raziskovalnim delom predstavljajo univerze in inštituti.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lucifer (nepreverjen)

Mariborska Univerza nima denarja za izobraževanje mladih stomatologov ......naenkrat pa takšno razmetavanje denarja za lastno promocijo ?

Starejše novice