400 zainteresiranih za varnost in nadzor obiskalo Dan zaščite in reševanja v Rušah.

V Rušah so na Dnevu zaščite in reševanja spremljali predstavitev dela in opreme policistov, gasilcev in reševalcev, herojsko delo pa si je ogledalo 400 zainteresiranih in radovednih obrazov, večinoma srednješolskih.

Tako so mariborski policisti prikazali vajo, kjer so obravnavali oborožen rop, pri katerem sta storilca med begom povzročila prometno nesrečo. Policisti Policijske postaje Ruše in vodnik službenega psa Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor so ju nato obvladovali, poškodovanemu pajdašu pa so pomoč morali nuditi tudi gasilci in reševalci.

Mlade pa je predvsem pritegnila Posebna policijska enota, ki je predstavila svoje izstopajoče delo in opremo. Postaja prometne policije Maribor prikazala vozilo z videonadzornim sistemom Provida in opremo za preverjanje psihofizičnega stanja voznikov ter laserski merilnik hitrosti.

Obiskujoči so lahko spoznali tudi vozilo »schengenbus«, ki ga je pripeljala Policijska postaja za izravnalne ukrepe Maribor, svojo službo in ravnanje z živalskimi pomočniki pa je predstavila tudi že zgoraj omenjena Policijska postaja vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice