Če ste se te dni sprehajali mimo glavne avtobusne postaje v Mariboru, ste najverjetneje opazili, da velika ura nad vhodom postaje, ne deluje, kot bi morala. Kljub popravilu izpred nekaj dni pa ta še vedno ne kaže pravega časa.

Potniki, ki jih je na glavni avtobusni postaji v Mariboru nemalo, ob odhodu na želen avtobus skoraj vedno pogledajo koliko časa jim je še ostalo in ali morda že zamujajo.

Pri tem jim večkrat pomaga velika ura, ki pokriva skoraj celotno pročelje nad vhodom postaje. 

A prav ta ura, s katero se potniki največkrat orientirajo, že vsaj dva tedna ne deluje kot bi morala. Kazalci so se sprva ustvarili, nato pa začeli kazati napačni čas. 

Za odgovore o tem, kaj se dogaja in ali bo ura kmalu znova pravilno delovala, smo se obrnili na Marprom.

Ura popravljena, a znova ne deluje

Glavna avtobusna postaja Maribor je pred dvema letoma praznovala zavidljivih 30 let. Novembra 1989 je ob otvoritvi veljala za arhitekturni presežek, ne samo v nekdanji skupni državi, temveč je bila takrat tretirana kot ena od najlepših in najsodobnejših avtobusnih postaj v vsej Evropi.

A po 30 letih jo najeda zob časa. Podobno lahko trdimo tudi za pripadajoče objekte, predvsem podhod, ki je nekoč omogočal lažji dostop do avtobusne postaje. A zob časa najeda tudi uro, ki že toliko let krasi pročelje postaje. To priznavajo tudi na Marpromu.

»V preteklih dneh smo res opazili, da sta kazalca nekoliko zaostajala, zato smo se takoj obrnili na urarja, ki je to uro popravljal že v preteklosti in pozna njen mehanizem. Na avtobusni postaji se je oglasil v začetku tega tedna in poskrbel, da ura znova kaže točen čas,« pojasnjujejo na Marpromu.

Pri tem dodajajo, da jim je urar pojasnil, da je mehanizem ure na glavni postaji dotrajan, tako,da ga bodo morali v prihodnje celovito obnoviti.

»Računa za tokratno popravilo še nismo prejeli, zato o točnem strošku še ne moremo govoriti. Tudi na ponudbo za morebitno obnovo mehanizma še čakamo,« zaključujejo na Marpromu.

A ko smo se še v petek sprehodili mimo glavne avtobusne postaje, smo videli, da ura znova ne deluje oziroma ne kaže pravega časa.

Po dodatnih pojasnilih so na Marpromu zatrdili, da so znova v kontaktu z urarjem in da bo ura popravljena čim prej, najverjetneje v naslednjih dneh.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide (nepreverjen)

Tudi župan ne dela pravilno. Lahko bi še o tem kaj napisali.

Milanka1234 (nepreverjen)

Tukaj že dolgo marsikaj ne deluje...

Starejše novice