Kolegi iz Sobotainfo so poročali, da se je zgodil prvi smrtni primer osebe okužene s koronavirusom tudi v Pomurju.

Minuli petek so na Sobotainfo poročali, da je med smrtnimi primeri zaradi okužbe s koronavirusom tudi oskrbovanka Doma starejših občanov Ljutomer.

Direktor Tomislav Nemec je danes ob robu obiska ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja potrdil, da je informacija bila točna.

Preminula oskrbovanka je bila iz doma v Univerzitetnega kliničnega centra Maribor prepeljana prejšnji teden zaradi drugih pridruženih bolezni. Ob prvem brisu je sprva test na okužbo s koronavirusom bil negativen, a se je pri drugem brisu izkazalo, da je stanovalka obolela za covid-19

»Nihče izmed teh, ki so bili testirani v domu ni bil hospitaliziran. Res pa je, da je bila prejšnji teden hospitalizirana ena stanovalka zaradi primarne bolezni, ki se ji je zelo poslabševala. Ko je prišla v bolnišnici prvič testirana je bila sicer negativna,« je sprva povedal Nemec, a kot je nato dodala vodja negovalnega tima v ljutomerskem domu starejših Andreja Bogdan, je bil drugi test v bolnišnici pozitiven, oskrbovanka doma pa je nato kmalu umrla.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice