Pozabite na tradicionalno pitje v vino spremenjenega mošta iz enega škafa.
Zdaj ni več vprašanje. Korona je odnesla tudi letošnje martinovanje v štajerski prestolnici.

Še konec septembra smo se spraševali, kakšno usodo piše epidemija koronavirusa največjemu enodnevnemu javnemu martinovanju v Sloveniji, ko se v štajerski prestolnici že tradicionalno zbere tudi 20.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine. Zdaj je jasno. Maribor bo letos ostal brez štajerskega novega leta, so pravkar sporočili iz Zavoda za turizem Maribor.

»Sporočamo vam, da smo na Zavodu za turizem Maribor zaradi razglasitve epidemije in pričakovanega nadaljnjega zaostrovanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa ustavili vse aktivnosti v zvezi z organizacijo dogodkov oziroma doživetij ob martinovem,« so sporočili iz mariborskega zavoda za turizem in odgovorili na ugibanja.

Že minuli petek smo se odpravili na ulice in med Mariborčani preverili, kaj menijo o morebitni odpovedi največjega enodnevnega javnega martinovanja v Sloveniji. Zanimalo nas je, ali bomo v Mariboru ob odpovedi tudi čez mejo znanega in priljubljenega martinovanja videli 'besne ljudi na ulicah'. 

Sodeč po nekaj klasičnih zamahovanjih mimoidočih z rokami večjega razočaranja (še) ni.

»Tako pravim jaz. Bilo bi lepo, da bi bilo martinovanje, ampak v trenutni situaciji pa ne vem,« nam je dejal eden izmed mimoidočih, drugi pa: »Da ne bo martinovanja? Saj to še ne pomeni, da če ne bo javnega, ga ne bo doma, v kakšnem družinskem krogu.«

V štajerski prestolnici se na martinovanju vsako leto že tradicionalno zbere tudi 20.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Pijandure se ze cmizdijo

Off (nepreverjen)

Ne me jebat ! Kam naj dam 5000 litrov vina ?

Starejše novice