Novi lastniki Varnosti Maribor so na včerajšni skupščini družbo preimenovali v Aktiva varovanje.

Pod Aktiva Skupina spadajo podjetja Aktiva čiščenje, Aktiva upravljanje, ki je namenjeno upravljanju in vzdrževanju nepremičnin ter prehrambno podjetje Presad. Lansko leto pa so prevzeli še večinski delež v poslovnem sistemu Varnost Maribor. Novi lastniki so na včerajšni skupščini mariborsko družbo preimenovali v Aktiva varovanje, poroča STA.

Varnost Maribor je že 32 let uveljavljena blagovna znamka, ki ima v Sloveniji 1500 zaposlenih. Mariborsko podjetje je konec lanskega leta zaposlovalo okoli 850 ljudi. Družba je lansko leto zaključila z 24 milijoni evrov prihodkov, kar je okoli 600.000 evrov več kot leta 2015. V začetku novembra je večinska lastnica uradno postala družba Aktiva Skupina, poslovanje pa je kljub menjavi lastništva potekalo nemoteno.

»Po nekaj letih stagnacije smo beležili rast prihodkov v višini 2,5 odstotka. Kljub zniževanju stroškov pri poslovnih partnerjih, ki so se odločali za zmanjšane oblike varovanja, smo z veliko aktivnosti na področju kombinacij različnih oblik varovanja uspeli zagotoviti rast, ki je očitno tudi rezultat povečane gospodarske aktivnosti,« so povedali v podjetju, katerega izvršni direktor je Ranko Šmigoc.

Aktiva Skupina, družba iz Trzina, ki je v lasti Mihaela Stmljana, je 79-odstotna lastnica znanega mariborskega podjetja. Skoraj petino deleža pa ima v lasti podjetje Tvining, ki je od nedavnega v lasti družbe Pistotnik, ki opravlja družbo Sintal, ki se prav tako ukvarja z varovanjem, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice