Danes bo jasno, ali je koncert Thompsona v Mariboru kljub vsemu bo, ali pa upravna enota odpoveduje.

Kot smo poročali že včeraj, je policija na Upravno enoto v Mariboru podala predlog za prepovedi koncerta Marka Perkovića Thompsona. Predlog prepovedi utemeljila z oceno, da so na podlagi na novo pridobljenih informacij in zaznav dogodkov izpolnjeni zakonski pogoji za tak ukrep.

Iz policije so ob tem sporočili, da imajo informacije, ki kažejo na povečano varnostno tveganje zaradi nevarnosti, da bo koncert izrabljen za izvrševanje kaznivih ravnanj.

Široka debata na socialnih omrežjih

Socialna omrežja so od včeraj še bolj polna na račun debate o smiselnosti Thompsonovega koncerta na naših tleh. Del slovenskih politikov se je javno izrekel proti koncertu, zato je debata še toliko bolj vroča. Zanimivo je, da je iz Štajerskega konca slišati kar nekaj podopore koncertu, medtem ko centralna Slovenija po grobi oceni, koncertu ni najbolj naklonjena.

Včeraj se je, po znani odločitvi policije, na družbenem omrežju oglasil tudi mariborski župan Fištravec, kjer je pozval upravno enoto, da sledi predlogu Policijske uprave Maribor in ne izda dovoljenja za koncert Thompsona, kateri s seboj prinaša ikonografijo, ki ne sodi v ta čas, predvsem pa ne v ta prostor.

»Maribor je leta 1945 fašizmu rekel jasen in glasen NE! Zato ne smemo dovoliti, da se ta preko stranskih vrat znova prikrade v naše mesto,« je še zapisal na svojem Facebook profilu in upravno enoto pozval, naj koncerta ne dopusti.

Facebook je za širjenje svojih misli izkoristil tudi zloglasni hrvaški televizijski voditelj Velimir Bujanec, ki je zatrdil, da na mariborski koncert prihaja tudi predsednik SDS z družino.

Več znanega danes dopoldne

Načelnica Upravne enote Maribor Ksenija Klampfer je za Mariborinfo povedala, da so na predlog policije pripravili ustno obravnavo dogodka, pri kateri so bili prisotni člani upravne enote, organizator in predstavniki policije. Organizator je na ustni obravnavi po besedah načelnice policijskim argumentom nasprotoval in trdil, da prireditev kot takšna ne bo predstavljala nobene večje nevarnosti in da se na njej ne bodo izvrševala kazniva dejanja. Na podlagi podanih argumentov vpletenih strani bo upravna enota danes dopoldne sprejela dokončno odločitev glede koncerta.

»Gre pa za prvi tovrstni postopek na Upravni enoti Maribor, pa tudi sicer v vsej Sloveniji takega postopka še ni bilo,« je še dejala.

Za dodatno mnenje smo hoteli povprašati tudi organizatorja koncerta Mirana Trola, katerega telefonska številka je ves čas nedosegljiva.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice