FOTO: Jure Banfi
Celjski višji sodniki so potrdili oprostilno sodbo ustanovitelju navijaške skupine Viole Romanu Križnjaku, ki mu jo je marca lani na ponovljenem sojenju izreklo okrajno sodišče zaradi očitkov o sodelovanju v navijaškem incidentu v Tepanjah februarja 2014.

Tudi višje sodišče tako kot prvostopenjsko meni, da po dokaznem postopku obstaja resen dvom, ali je obdolženec storil očitano kaznivo dejanje, zato se je pridružilo izreku oprostilne sodbe, poroča Večer.

Sodišče je za primer angažiralo novega izvedenca

Višji sodniki se ne strinjajo z očitki tožilstva glede procesnih kršitev, povezanih z izvedencem za prepoznavo fotografij Gregorjem Kovačem. Menijo, da se je prvostopenjsko sodišče pravilno odločilo, ko je angažiralo novega izvedenca, saj je bilo v mnenju Kovača vse preveč nejasnosti, kako je izvedenec prišel do zaključkov, sploh ob tem, da so se uporabljeni podatki izkazali za netočne oziroma nezanesljive in da je svoje ocene o zanesljivosti tega, da je obdolženec na fotografiji, vseskozi spreminjal brez posebne obrazložitve, piše mariborski časnik.

Policisti leta 2014 prijeli 25 pripadnikov Viol

Spomnimo. Do incidenta je prišlo februarja 2014 po tekmi evropske lige med Mariborom in špansko Sevillo. Po navijaškem izgredu na počivališču v Tepanjah, je policija prijela 25 pripadnikov navijaške skupine Viol, ovadili so jih 21. Sedem posameznikov, ki so pristali v priporu, so očitke tožilstva priznalo po hitrem postopku. Vpletenost v napad na španske navijače je priznalo še enajst obdolženih.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Majnhon (nepreverjen)

To je oni ko se vsakemu proda za Kiki Riki, vprašanje samo, kdaj se bo Dregonsom in Gringosom prodal.

Starejše novice