Klub mariborskih študentov pripravlja Utrinek pravljice, kjer bodo zbirali donacije za 7-letno Sofijo.

Nina Cigale, aktivistka Kluba mariborskih študentov in vodja sekcije sociale in zdravstva, nam je zaupala, da je največji cilj projekta Utrinek pravljice dobrodelost: »Na delavnici delamo izdelke, ki jih bomo jutri ponujali za prostovoljne prispevke, ti prispevki pa bodo šli za deklico Sofijo, ki je diagnosticirana s težko obliko avtizma. Ima motnjo v duševnem in gibalnem razvoju.«

Letos so se mariborski študenti odločil, da bodo zbran denar donirali osebno, lani so namreč sodelovali z Božičkom za en dan. Kupili so darila in obdarili šest otrok. Letos so se odločili za pomoč Sofiji, saj je zaposlen le oče, terapije na Inštitutu za avtizem v Ljubljani, ki jih izvajajo na Medicinski fakulteti v Mariboru, pa so zelo drage. »Deset terapij stane 500 evrov,« dodaja Nina.

Tovrstne terapije so namenjene otroku in staršem: »Otroku, da se nauči osnove komunikacij. Avtizem je ena izmed oblik nevrološke bolezni, kjer otroci ne zmorejo funkcionalnih in osnovnih zadev, ki jih lahko mi. Tudi komunikacija je otežena. Potem delajo na tem, da starše naučijo kako komunicirati z otroki, kako jih usmerjati, ko pridejo frustracije, kako frustracije umiriti«.

V Pisarni so zato pripravili pravo božično delavnico – izdelovali so voščilnice, obeske za jelko iz naravnega materiala, pakirali so piškotke ...

Danes od 16. do 20. ure bodo pred Pisarno, na stojnici dobrot Bela dežela, te izdelke ponujali mimoidočim za prostovoljni prispevek. Mimoidoči bodo v zameno za prostovoljni prispevek lahko izbirali med kuhanim vinom, čajem ali izdelkom iz božične delavnice. 

Zanimivo bo tudi za najmlajše, ki se bodo lahko božično naličili, udeležili različnih iger in milnega sveta.

Pridite, Mariborčanke in Mariborčani – naredili boste nekaj dobrega in obenem uživali. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice