Koronavirus se v Sloveniji hitro širi tudi zaradi neodgovornega ravnanja posameznikov. Tak primer so včeraj obravnavali tudi v Kidričevem.

Včeraj popoldan, nekaj po 13. uri, sta kljub jasnim znakom okužbe s koronavirusom v Ambulanto družinske medicine v Kidričevem vstopila dva pacienta. S tem sta ogrozila tako zdravstveno osebje kot ostale paciente.

Izkazalo se je, da je bil starejši par v stiku z nekom, ki je prišel iz okuženega območja. Zdravnica je oba pacienta napotila na vstopno točko v Mariboru.

Takoj po incidentu so zaposlene poslali domov, popisali tam prisotne paciente in ambulanto razkužili. Včeraj je tako ambulanta ostala zaprta, danes pa spet deluje nemoteno.

Direktorica Zdravstvenega doma Ptuj, pod okriljem katerega deluje tudi kidričevska ambulanta, Metka Petek Uhan je danes zagotovila, da je bil rezultat testiranja pri obeh pacientih negativen.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zvodnik milan (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

čisto pravilno
Ta starejši par plačuje zdravstveno zavarovanje in ima pravico do zdravljenja in do zdravnika in do sester

Haja (nepreverjen)

Teleta zarukana. Obnašajo se kot, da bi iz drugega planeta prileteli. Če pa še sedaj kdo na ve, kaj je treba storiti pa potrebuje drugo pomoč, ne osebnega zdravnika. Skrajni čas, da uvedejo kazni. Poravnati bi mogli tudi stroške čisčenja in testiranja vseh v zd.

miro303 (nepreverjen)

Če kličeš dnevno po dvajsetkrat tri dni zapored in ti se ne javi v ambulanti nihče, kaj ti druga preostane, da greš osebno po zdravstveno pomoč???!

zvodnik milan (nepreverjen)

popolnoma pravilno

In reply to by miro303 (nepreverjen)

Haja (nepreverjen)

Pokličeš 112.

zvodnik josip (nepreverjen)

lahko pa pokličeš gasilce
da ti odklopijo akomolatur

In reply to by Haja (nepreverjen)

Starejše novice