Družba Slovenski državni gozdovi obvešča javnost, da je na območju Betnavskega gozda v Mariboru včeraj pričela s sečnjo in spravilom suhega, polomljenega in podrtega drevja.

Dela bo družba Slovenski državni gozdovi predvidoma zaključila do 4. aprila 2020, v primeru neugodnih vremenskih razmer pa do 11. aprila 2020. Izvajanje del bo potekalo med 7. uro in 15. uro.

Dela bodo izvedena na podlagi odločbe Zavoda za gozdove Slovenije, Območne enote Maribor. V odločbi in na terenu je za posek označenih 161 poškodovanih ali kako drugače prizadetih dreves, ki ogrožajo obiskovalce gozda, so sporočili.

»Vse obiskovalce Betnavskega gozda prosimo za razumevanje in jih pozivamo, da v času sečnje, spravila in odvoza strogo upoštevajo varnostna navodila delavcev družbe Slovenski državni gozdovi in pogodbenega izvajalca del,« še dodajajo.

Delovišče bo zaradi varnosti na terenu označeno z opozorilnimi znaki: »Vsako približevanje oziroma vstopanje v varovano območje delovišča je strogo prepovedano.«

V okviru spodbujanja socialnih funkcij gozdov je družba Slovenski državni gozdovi leta 2018 v Betnavskem gozdu postavila nekaj novih parkovnih klopi. V lanskem letu pa so omogočili sadnjo medovitih dreves v okviru kampanje »Sem sprememba«, pri kateri so sodelovali tudi krajani in dijaki Srednje lesarske in gozdarske šole Maribor. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice