Na tradicionalni avgustovski novinarski konferenci v Europarku so bili predstavljeni dobri poslovni rezultati in jasni načrti za prihodnost, ki še dodatno prispevajo k bogatemu rojstnodnevnemu dogajanju.

Nakupovalno središče Europark, ki je danes največje in najboljše nakupovalno središče v regiji, že 19. leto zasleduje svoje poslanstvo: »zadovoljevati potrebe in želje obiskovalcev«. Na današnji novinarski konferenci sta Petra Romih, vodja marketinga in Simona Mandl, Europarkova center manegerka predstavili poslovne rezultate preteklega leta, prihajajoče dogodke rojstnodnevnega praznovanja in načrte za prihodnost.

Rast prometa in obiskovalcev

Simona Mandl je poudarila, da je Europark v preteklem letu 2018 zabeležil 4,7-odstotno rast prometa ter skoraj 7,7milijona obiskov, kar predstavlja 3,7-odstotno rast obiska. Mandlova je na vodstvenem položaju že 9 let in pravi, da »naša začrtana strategija poslovanja in razvoja nakupovalnega središča je pravilna. Pravi je način, na katerega sledimo potrebam in željam obiskovalcev ter dvigujemo raven nakupovalne izkušnje«. Omenila je, da trdo delo ni le odraz vodstvene ekipe, temveč tudi vseh shop partnerjev in seveda zaposlenih, ki se vsakodnevno srečujejo z obiskovalci.

Raznoliki ponudbi sledi nadgradnja s tremi novimi prodajalnami

V 120 skrbno izbranih prodajalnah in lokalih ponujajo svetovno priznane blagovne znamke, ki so v koraku z zadnjimi trendi. »V Europarku se neprestano trudimo, da obiskovalci pri nas dobijo tisto, kar potrebujejo. Zato neprestano posodabljamo ponudbo,« je povedala Simona Mandl. Tako so od začetka letošnjega leta že pozdravili odprtje novih prodajaln Buzz, Promod, Palmers, XYZ, Cvetličarne Park, SIMPLE barber shopa ter prenovljenih prodajaln dm in Big Bang ter restavracije Interspar.

Simona Mandl je napovedala še nadgradnjo te ponudbe, in sicer »prihod prodajalne Baby Center ter nove blagovne znamke italijanske otroške konfekcije Idexe. Prav tako bomo odprli novo prodajalno Just-R, ki bo ponujala izbrane modne kose v italijanskem trendovskem stilu.«

Europark Maribor, ki zaposluje približno 1.000 posameznikov, je po besedah Simone Mandl prav zaradi pestre ponudbe trendovskih izdelkov ter raznolikih storitev tako priljubljen v regiji: »Pri nas dobijo vse pod eno streho in to cenijo.«

Nenehno vlaganje v razvoj in napredek

Z nenehnim vlaganjem v razvoj in napredek želijo obiskovalcem omogočiti še boljšo in prijetnejšo nakupovalno izkušnjo ter obenem zagotoviti večjo energetsko učinkovitost naprav in sistemov.

 »Obnovili smo dovozne površine v garaži, obnavljamo še streho in interjer. V Europarku smo v te naložbe vložili skoraj 6 milijonov evrov,« je razložila Simona Mandl.

Poleg zavedanja okoljskih izzivov današnjega časa se v Europarku zavedajo tudi pomena lokalne skupnosti, v kateri delujejo. Zato vsako leto podpirajo pozitivne lokalne projekte in organizacije, kot so Festival Lent, Zlata Lisica, Evropska noč raziskovalcev, NK Maribor in številne druge. Prav tako strmijo k zastavljeni strategiji družbeno-odgovornega nakupovalnega središča in v ta namen  tudi sami organizirajo dogodke; letos so že 11. leto zapored sredstva, zbrana s prijavninami na Europarkov kolesarski maraton, podelili v dobrodelne namene – tokrat društvu Humanitarček.

Do konca leta pester program

Pretekli konec tedna so v Europarku že pripravili zabavo za najmlajše z Ribičem Pepetom ter praznovanje s Tanjo Žagar, torto velikanko in rojstnodnevnimi popusti do 19 odstotkov. »Vtisi obiskovalcev so zelo pozitivni. Povedali so, da se radi vračajo k nam, ker jih znamo lepo presenetiti,« je povedala vodja marketinga Petra Romih. Pri tem je vse povabila na druženje v soboto, 7. septembra, ko bodo na Trgu Leona Štuklja pripravili že tradicionalni koncert, s katerim bodo zaključili praznovanje 19. rojstnega dne. Letos nas bodo zabavali Jan Plestenjak s skupino ter Modrijani.

S privlačnimi prireditvami pa bodo po besedah Petre Romih nadaljevali tudi v prihodnjih mesecih: »Čakajo nas modna revija, noč raziskovalcev, unikatno interaktivno doživetje za majhne in velike Hotel Transilvanija s tematskimi tuneli pobega ter številnimi ustvarjalnimi delavnicami, razstava malih živali, dan požarne varnosti, martinovanje, nočno nakupovanje, bogato božično-novoletno dogajanje in še marsikaj.«
 
V Europarku Maribor zagotavljajo, da bodo še naprej predani zagotavljanju prijetne nakupovalne izkušnje ter raznolike ponudbe z najnovejšimi svetovnimi trendi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice