Vsi ljubitelji košarke ste v soboto, 9. junija, ob 11.00 vabljeni na kvalifikacijski turnir v sklopu projekta Ulična košarka 3 na 3 2018.

Na vrhnjem parkirišču Europarka Maribor se bodo osnovno- in srednješolci pomerili v košarkarskih spretnostih, medtem ko jih bodo preostali obiskovalci lahko glasno spodbujali.

Pri ulični košarki si igralci sodijo sami

Pri ulični košarki igrata dve ekipi trojk na en koš, pri čemer je najpomembnejše pravilo fairplay – poštena igra, saj si igralci tekmo sodijo sami. Ob igrišču je tudi nadzornik, ki tedaj, ko se ekipi ne moreta sporazumeti, sprejme dokončno odločitev.

Vsaka ekipa šteje štiri igralce, tekmo igrajo trije. Udeležba na Ulični košarki 3 na 3 2018 je brezplačna. Ekipe, ki želijo sodelovati, morajo najmanj tri dni pred tekmovanjem oddati izpolnjeno prijavnico.

Kvalifikacijski turnirji po slovenskih nakupovalnih središčih in veliki finale

Ulična košarka se trenutno seli po slovenskih nakupovalnih središčih. Svoj talent so mladi že lahko pokazali na kvalifikacijskem turnirju v Centru Interspar Vič, ki je potekal preteklo soboto, 16. junija, sledi kvalifikacijski turnir v Citycentru Celje in 23. junija v Cityparku v Ljubljani

Na dan turnirja v mariborskem Europarku bodo kvalifikacije potekale tudi v Športnem parku Postojna.

Zmagovalne ekipe kvalifikacijskih turnirjev bodo poleg preostalih nagrad prejele brezplačno udeležbo na enem od turnirjev Samsung Dp košarke 3X3. Prav tako se bodo najboljše ekipe 15. septembra pomerile na finalnem turnirju na Kongresnem trgu v Ljubljani. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice