V Univerzitetnem kliničnem centru izbirajo novega direktorja. Kljub temu da sta se na razpis prijavila dva kandidata, pa v igri za direktorski stolček ostaja le še en kandidat.

Univerzitetni klinični center Maribor je sredi prejšnjega meseca objavil razpis za direktorja kliničnega centra za naslednja štiri leta. Direktorju Univerzitetnega kliničnega centra Vojku Flisu namreč 19. junija poteče mandat. 

V okviru razpisa za delovno mesto direktorja druge največje slovenske bolnišnice so v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor do konca razpisa prejeli dve vlogi.

Člani razpisne komisije, ki jo sestavljajo člani sveta zavoda, in sicer Boris Miha Kaučič, Suzana Jarc in Federico Victor Potočnik, so po poteku 12-dnevnega roka za prijavo na razpis pregledali vloge in ugotovili, da oba kandidata izpolnjujeta razpisne pogoje.

Pogoji, ki jih mora izpolnjevati kandidat za direktorja, so druga stopnja izobrazbe, najmanj pet let delovnih izkušenj na primerljivo zahtevnih delovnih mestih, znanje angleškega ali nemškega jezika ter poznavanje organiziranosti in delovanja zdravstvenega zavoda in ureditev na področju zdravstvene dejavnosti, zdravstvenega varstva in zdravstvenega zavarovanja.

Prijavljen ostaja le en kandidat

Kot so za Mariborinfo potrdili v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, so do konca razpisa res prejeli dve prijavi, vendar je eden od kandidatov pred predstavitvijo pred svetom zavoda odstopil.

Kot pa poroča spletni Večer v igri ostaja le Anton Crnjac, predstojnik torakalne kirurgije in nekdanji strokovni direktor iz časa, ko je mariborsko bolnišnico vodil Gregor Pivec.

Predstavitev pred svetom zavoda bo tako potekala že ta petek, ki pa bo očitno zgolj formalnost, saj v igri ostaja le Crnjac. In kakšni so nadaljnji postopki? Direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, ki ima štiriletni mandat, po statutu imenuje in razrešuje svet zavoda s soglasjem ustanovitelja, torej vlade.

Spletni Večer še poroča, da naj bi bil drugi prijavljeni kandidat, ki je sedaj odstopil, Iztok Rozman iz Slovenskih Konjic, katerega vloga pa naj ne bi bila popolna.

Komisija sveta Univerzitetnega kliničnega centra Maribor ga je zato pozvala k dopolnitvi vloge, vendar je ta kasneje od kandidature odstopil.

Spomnimo ...

Prej predstojnik oddelka za žilno kirurgijo na kliniki za kirurgijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Vojko Flis je bil za direktorja druge največje bolnišnice v državi imenovan junija 2017, ko je potekel mandat dotedanjemu vršilcu dolžnosti direktorja Janezu Lavretu. 

Položaj direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor se je leto prej sprostil po 20 letih, ko je dolgoletni direktor Gregor Pivec odstopil.

Flis se za vnovično kandidaturo tokrat ni odločil. Tako svoje odločitve v medijih ne želi komentirati, znano pa je, da je bil v zadnjem času deležen številnih pritiskov, očitkov o domnevnih nepravilnostih in celo fizičnih groženj. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice