FOTO: Jure Banfi
V Ljudskem vrtu že počasi zaključujejo z menjavo dotrajane travnate površine. Po vzoru Anfielda danes šivajo novo. Preverite, kako je to videti.

Prenova Ljudskega vrta se je že pričela dan po končanem državnem prvenstvu, ko so začeli z menjavo stare travnate površine. Projekt zamenjave površine mariborskega stadiona v celot financira klub in mora biti zaključen do 9. julija, ko bo na sporedu že prva evropska preizkušnja Mariborčanov.

Zelenica je zdržala vse od obnove Ljudskega vrta od leta 2008, sedaj pa zamenjavo dotrajane površine v celoti financira NK Maribor, ki je sporočil, da predračun zamenjave na glavnem igrišču znaša 630.000 evrov. V drugi polovici leta imajo namen menjati tudi tisto na pomožnem igrišču, pri čemer pa bo – gre za enak znesek – Mestna občina Maribor zagotovila 500.000 evrov.

Na Ljudskem vrtu pa se že »šiva trava« in pripravlja vse potrebno. Na Facebooku je proces in sliko tehnologije, ki se uporablja za te namene, objavil Robert Herga, programski vodja pri Mestni občini Maribor.

Gre za mešanico umetne in naravne trave po vzoru stadiona v Anfieldu v Liverpoolu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice