Po novih testiranjih so koronavirus potrdili še pri dodatnih osmih osebah.

Ob naraščanju števila okužb, prvi dve okužbi s koronavirusom so potrdili prejšnji petek, do danes pa jih beležijo že 41, so iz doma v glamping hiše kompleksa Bioterme Mala Nedelja včeraj preselili 15 zdravih in pokretnih oskrbovancev.

Pri osmih novih okužbah gre za sedem oskrbovancev in eno zaposleno osebo. Kot je že včeraj povedal direktor doma Tomislav Nemec, bodo nadaljevali s testiranji, pozitivne pa se pojavljajo tudi osebe, ki so brez vsakršnih simptomov.

Zdrave oskrbovance so selili zaposleni Doma starejših občanov Ljutomer in Zdravstvenega doma Ljutomer, pomagali pa so tudi pripadniki civilne zaščite in gasilci. S selitvijo so v domu pridobili deset dodatnih postelj, danes pa prihajajo na pomoč pri oskrbi v dom in tudi v toplice dodatni zdravstveni delavci. 

Na ljutomerski občini so sicer zaskrbljeni, da bodo malico preseljenim oskrbovancem v Bioterme Mala Nedelja vozili iz doma, to naj bi dovoljevale pristojne institucije, čeprav je po njihovem dom kontaminiran, zato pozivajo, da se dom starejših občanov dogovori z Biotermami za pripravo malic.

Dokazov, da bi se koronavirus prenašal s hrano sicer trenutno ni, se pa priporoča redna in pravilna higiena rok ter varno pripravo in shranjevanje hrane.

Občina poziva tudi k hitrejšemu ukrepanju države pri preselitvi zdravih oskrbovancev iz doma, na ministrstvu za zdravje pa so že pred dnevi sporočili, da iščejo primerno rešitev za vse domove, kjer se soočajo z okužbami. V skupnosti socialnih zavodov selitvam zdravih oskrbovancev sicer nasprotujejo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice