Ko je stranka obiskala eno izmed mariborskih lekarn in zastavila vprašanje o zdravilu, so ji pojasnili, da mora za to storitev po novem plačati.

Kot so včeraj poročali na Televiziji Slovenije, je Mariborčanka v eni izmed mariborskih lekarn doživela nerijetno presenečenje, ko je farmacevtki zastavila vprašanje glede uporabnosti zdravila. Lekarne so 1. marca namreč uvedle nov cenik, po katerem nam bodo za storitev svetovanja o zdravilih zaračunavali.

Nasveti, ki zahtevajo strokovni pristop, nič več brezplačni

Po zastavljenem vprašanju “Ali obstaja kakšno zdravilo, ki poskrbi za želodčno sluznico, ne da bi pri tem ovirala absorpcijo vitamin B12,” je naletela na presenetljiv odgovor. Farmacevtka ji je namreč pojasnila, da v lekarnah več ne dajejo brezplačnih nasvetov o uporabi zdravil, saj je po novem za to storitev treba plačati.

27 evrov za zapleten nasvet

Od prvega marca naprej so namreč sprejeli enoten cenik za storitve v lekarnah. Za strokovno informacijo o učinku zdravila je po novem treba plačati kar dobrih 27 evrov. Stranka se je kakopak začudila in od farmacevtke zahtevala cenik storitev. Ta ji ga je tudi ponudila, a se nekako še lovila pri ugotovitvi, katero postavko naj izbere. Naposled se je odločila za postavko “Pregled uporabe zdravil”, za katero je potrebno odšteti navedeno vsoto.

Strokovno vodstvo bi novo storitev umestilo v paket zavarovanj

Za Televizijo Slovenija je nove plačniške storitve potrdila tudi Ljubica Lovišček, strokovna direktorica Lekarne Maribor. Kot je dejala, ima nova plačljiva storitev “namen, da uporabnika pozove ali osvešča, da se čimbolj poglobi v svoja zdravila in jih pozna,” ter še dodaja: “Jaz bi želela, da je storitev obravnavana v kakem paketu zavarovanj.”

Cenik drugih storitev:

Fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice