Izvohali smo - dedek Mraz prihaja jutri v Maribor!

V Mariboru bo letos prihod dedka Mraza še posebej pravljičen, saj bomo prvič v 72-ih letih imeli priložnost pokukati v njegovo pravljično kočo sredi pohorskih gozdov

Televizijske sprejemnike lahko najmlajši jutri, 12. decembra, ob 17. uri naravnajo na program Televizije Maribor in doživeli bodo prihod dedka Mraza čarobno kot še nikoli doslej. Nekaj utrinkov iz koče dedka Mraza na Pohorju tukaj.

A to še ni vse ...

Sprevodi dedka Mraza po Mariboru

V svoji kočiji in v spremstvu pohorske vile bo dedek Mraz prepotoval domala vse mesto.

Med 14. in 18. decembrom bo dedek Mraz ob dopoldnevih obiskoval vrtce, ob popoldnevih, med 17. in 18. uro, pa bo v svoji kočiji in v spremstvu pohorske vile prepotoval domala vse mesto.

Kje ga ujamete?

  • ponedeljek, 14. december: med 17. in 18. uro, Nova vas in Tabor;
  • torek, 15. december: med 17. in 18. uro, Kamnica in Koroška vrata;
  • sreda, 16. december: med 17. in 18. uro, Brezje in Pobrežje;
  • četrtek, 17. december: med 17. in 18. uro, Tezno;
  • petek, 18. december: med 17. in 18. uro, Radvanje, Studenci in Pekre.

Slovo dedka Mraza

V ponedeljek, 28. decembra, se bo dedek Mraz ob 17.30 iz središča mesta poslovil z obljubo, da nas prihodnje leto ponovno obišče.

Ponedeljek, 28. december 2020

  • ob 17. uri, vožnja po mestnem središču,
  • ob 17.30 uri, nagovor v živo na Televiziji Maribor.

Dobrodelni december

Čeprav je glavni lik pravljičnega decembra dedek Mraz, ki je bil letos vpisan v register slovenske nesnovne dediščine, bodo na Zvezi prijateljev mladine Maribor poskrbeli tudi za spodbujanje ustvarjalnosti in dobrodelnost. Na družbenih omrežjih bodo ponujali video ustvarjalne delavnice »Darila srca« s sporočilom, da so darila, ki jih izdelamo sami, najbolj srčna.

Akcija »Vrečka Srečka«, s katero so vse leto spodbujali šivanje vrečk za večkratno uporabo, je dobila dobrodelno nadgradnjo »Božična vrečka Srečka«. Zadnje dneve leta bodo polepšali otrokom iz socialno šibkejših okolij z darilnimi paketi lokalnih podjetij. Mariborska skupina prostovoljcev, svetovalcev po Telefonu za otroke in mladostnike TOM, pa je s tem, ko se je Televizija Maribor odpovedala kakršnemu koli plačilu za snemanje prihoda dedka Mraza, pridobila pomembna sredstva za opravljanje svojega poslanstva, lajšanja stisk otrok.

Sporočilo Zveze prijateljev mladine Maribor je: »Kar od srca pride, se srca dotakne.« Bogastvo sveta je v prijaznih besedah in toplih objemih, lepoti različnosti, pomenu znanja, spoštovanju narave in kulturne dediščine in skrbi za šibkejše. Dedek Mraz si želi, da bi to bilo vodilo v življenju vsakega izmed nas, vse ostalo pride samo od sebe.

Ste vedeli?

Dedek Mraz je prvič obiskal otroke v Mariboru 31. decembra 1948. Takrat so na Trgu svobode in na današnjem Trgu generala Maistra (takrat je bil to Leninov trg) pripravili praznično okrašena čarobni vrt in gozd, v katerih so bila pravljična bitja. Dedek Mraz je na trgih obiskal otroke in jih tudi obdaril.

Takratna oblast je želela s praznovanjem novoletne jelke prikazati skrb in ljubezen družbe do otrok, zato so 1. in 2. januarja v zgradbi SSD Polet pripravili čarobni grad, v katerem so se otroci lahko udeležili kulturnih prireditev in aktivnosti, ki so bogatile njihovo življenje. Od leta 1953 prireditve ob prihodu dedka Mraza organizira Zveza prijateljev mladine Maribor. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Dedek mraz je pojebani komi dol z njim

Starejše novice