V Letnem kinu Minoriti bodo jutri predvajali najnovejši film Emirja Kusturice Na mlečni poti.

Na mlečni poti je film Emirja Kusturice, ki je scenarist, nastopil pa je tudi v glavni vlogi. Poleg njega pa nastopi tudi znana fatalka Monica Bellucci. Premiera njegovega najnovejšega filma bo potekala to soboto v Avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor, po premieri pa bo sledil še DJ-večer, ki jo bo vodila ekipa Courtyard.

Film Na mlečni poti je umeščen v čas zadnje balkanske vojne in je bil premierno prikazan na filmskem festivalu v Benetkah, kjer je prejel tudi nagrado mali zlati lev. Gre za zgodbo o prepovedani ljubezni, ki skuša vzcveteti sredi balkanske vojne. Film prinaša paleto burnih čustev s črnim humorjem in nepogrešljivo cigansko glasbo.

Filmske projekcije v Avditoriju Lutkovnega gledališča si je do sedaj ogledalo že več kot 1500 ljudi, do konca avgusta pa bodo prikazali še 6 izbranih celovečernih filmov. Pred celovečernimi filmi so prikazani tudi predfilmi, s katerimi organizatorji širši publiki predstavljajo raznolike mariborske filmske festivale, ki skrbijo za dobro filmsko ponudbo v mestu in širše v Sloveniji.

Filmski program letos prvič ustvarjajo kar trije partnerji, Društvo za razvoj filmske kulture z GT22, Lutkovno gledališče Maribor in MARIBOX. Med najbolje obiskanimi projekcijami pa so bili filmi T2 Transpotting ter glasbena filma Miles Davis in Amy. 

V nadaljevanju poletnega filmskega izbora si boste lahko še ogledali misteriozno kostumsko dramo Služkinja, 'Manchester By The Sea, Toni Erdmann, digitalizirano slovensko klasiko Dolina miru, animirano mojstrovino Rdeča želva ter dobitnik oskarja za najboljši film Mesečina.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice