Fotografija je simbolična.
Mariborska občina se pridružuje projektu »Parkiraj izgovore drugam! Ne na mesta, rezervirana za invalide«, ki poteka ob mednarodnem dnevu invalidov.

Ob mednarodnem dnevu invalidov bo potekal projekt Agencije RS za varnost prometa, Fakultete za varnostne vede in Mestne občine Ljubljana »Parkiraj izgovore drugam! Ne na mesta, rezervirana za invalide.« Projektu se pridružuje tudi Mestna občina Maribor.

Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru je opravila podrobno študijo o parkiranju na parkirnih mestih, ki so rezervirani za invalide. Študija je pokazala, da 63 odstotkov vseh vozil, ki so parkirali na mestih za invalide ni imelo invalidske izkaznice. Rezultati študije kažejo na nespoštovanje predpisov in pomanjkanje temeljne solidarnosti do skupine voznikov, ki je zaradi svojega posebnega položaja v takšnih primerih depriviligirana.

Medobčinski inšpektorat in redarstvo oziroma Mestna občina Maribor bo tudi letos sodelovala v aktivnostih ob Mednarodnem dnevu invalidov, ki ga obeležujemo 3. decembra. Na ta dan bodo izvajali poostren nadzor nad pravilnim parkiranjem na rezerviranih mestih za invalidne osebe, prav tako pa bodo poostren nadzor izvajali vse do 17. decembra v okviru projekta »Parkiraj izgovore Drugam! Ne na mesta, rezervirana za invalide«, so sporočili iz Mestne občine Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice