V mariborski občini je trenutno 205 avtobusnih nadstrešnic. Mariborska občina želi poenotiti njihovo vzdrževanje, tako da bi za njih skrbel koncesionar.

Mariborski mestni svetniki bodo na današnji seji obravnavali koncesijski akt za podelitev koncesije za upravljanje in vzdrževanje avtobusnih nadstrešnic v Mestni občini Maribor.

V Mestni občini Maribor je trenutno postavljenih 205 avtobusnih nadstrešnic. Od tega jih je v skladu s koncesijsko pogodbo 160 postavila družba Europlakat in jih tudi v celoti financirala ter skrbela za vzdrževanje. 

Ker se sodelovanje v okviru omenjenega dogovora izteklo, je družba Europlakat v mesecu julij 2021 podala vlogo promotorja, v kateri izraža interes za sklenitev dogovora o javno-zasebnem partnerstvu v podobnem obsegu, kot ga vključuje iztekajoče se partnerstvo.

Ob tem je v mariborski občini 45 avtobusnih nadstrešnic, ki jih je preko drugih izvajalcev vzpostavila Mestna občina Maribor. Teh 45 avtobusnih nadstrešnic ureja in vzdržuje Nigrad. 

Občina želi poenotiti vzdrževanje 

»Na podlagi te vloge smo na občini odločili, da bi bilo smiselno, da poenotimo režim vzdrževanja,« je povedal Aleš Klinc iz urada za komunalo, promet in prostor.

Mestna občina Maribor tako proučuje možnost, da bi v okvir predmetne koncesijske pogodbe vključila tudi 45 tipiziranih nadstrešnic, ki jih trenutno vzdržuje Nigrad. 

Predlagani model realizacije zastavljenih ciljev tako predvideva podelitve koncesije storitve za izvajanje upravljanja in vzdrževanja vseh avtobusnih nadstrešnic v Mestni občini Maribor.

Identificirali nadstrešnice, ki potrebujejo obnovo

»Identificirali pa smo tudi dodatne potrebe na območju občine,« je še povedal Klinc in dodal: »Predvsem na območju Malečnika, Trčove in Grušove imamo precej zastarelih nadstrešnic, ki jih želimo obnoviti, zamenjat z novimi.«

Kot je pojasnil, so prepoznali okoli 20 nadstrešnic, ki bi jih bilo nujno zamenjati. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Leka (nepreverjen)

Kdo si je domislil stekla na avtobusnih postajališčih je gotovo imel znanega dobavitelja stekel . Toliko razbitih stekel vsak konec tedna in nikogar ne zanima koliko to stane .

Starejše novice