Družba OVEN Elektro Maribor v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor – Pohorje in Zadrugo BikeLab v Mariboru jutri odpirajo prvo večjo izposojevalnice električnih koles v mestu ob Dravi.

V Mariboru in okolici sicer deluje že pet izposojevalnic električnih koles, podjetje Oven pa jutri ob 12.30 v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor - Pohorje in Zadrugo BikeLab na Gosposki ulici odpira še veliko izposojevalnico e-koles, v kateri bo mogoče električna kolesa najeti v različnih zanimivih paketih.

E-kolesa bodo v izposojevalnici v centru mesta Maribor na voljo turistom v različnih paketih, prav tako pa individualno za občane mesta.

Glavni investitor in nosilec projekta je podjetje OVEN, ki se je oktobra lani s podpisom zavezalo, da bo opravilo nakup kar 15 električnih koles, ki bodo na voljo v izposojevalnici.

Z Zavodom za turizem Maribor in Zadrugo BikeLab tako v štajerski prestolnici uresničujejo vizijo zelenih urbanih središč. Izposojevalnica e-koles je pionirski projekt, ki bo namenjen tako turistom, kot občanom, študentom in drugim obiskovalcem Maribora. A ne le to - z električnim kolesom se boste lahko zapeljali vse do Ptuja.

Zakaj izposoja e-koles?

Električna kolesa so relativno draga in trenutno še dokaj nedostopna množični uporabi, zato v podjetju OVEN spodbujajo izposojo oziroma najem. Podjetje OVEN namreč projekt izposoje e-koles uspešno izvaja že od meseca aprila lani, in to kar na petih točkah, kjer si je že možno izposoditi e-kolo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice