V petek bodo v več kot 1200 mestih v skoraj sto državah potekali protesti mladih za podnebno ukrepanje. Protest tudi na Grajskem trgu v Mariboru.

V Slovenijo bodo v Mariboru, Ljubljani, Kopru in Novem mestu potekali shodi pod imenom Podnebni štrajk. Pobudo za proteste je dala švedska najstniška okoljska aktivistka Greta Thunberg. Ta je danes zjutraj na Twitterju objavila: »Danes zjutraj 1209 krajev v 92 državah ... še osem držav do 100 v petek!«

Najbolj množično v Sloveniji v Ljubljani

Ob več kot 1200 krajih po vsem svetu se bo Podnebni štrajk dogajal tudi v Mariboru na Grajskem trgu, ki se bo začel pet do dvanajste. Udeležbo na mariborskem protestu je na Facebooku udeležbo potrdilo skoraj 150 oseb, več kot 400 pa jih je zainteresiranih. Bolj množični protest se obeta v Ljubljani pred Kongresnim trgom, kjer prisotnost napoveduje že skoraj 2000 ljudi.

»Zakaj bi se učili za prihodnost, ki je morda kmalu ne bo več, ko nihče ne počne nič, da bi jo rešil? In v čem je smisel, da se učimo dejstva, ko najpomembnejša dejstva naši družbi ne pomenijo nič?« navaja peticija na Facebooku. »Stavkamo, da našim vladam sporočimo, naj naredijo svojo domačo nalogo,« poudarjajo mladi, ki bodo v petek tako zapustili šolske klopi in se podali na ulice.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Naj telefone pustijo doma ,kdor misli resno ! Mladi so razvajeni gizdalini in vse to je samo populizem ali Pahorjevanje

Starejše novice