Slika je simbolična.
Spolno nasilje in druge oblike nasilja lahko povzročijo dolgotrajne posledice in stiske. Združenje za MOČ nudi brezplačno pomoč za otroke, mladostnike in odrasle, ki so žrtve nasilja.

Poznate Združenje za MOČ? Gre za nevladno, neprofitno in humanitarno organizacijo, ki že od leta 1994 deluje na področju pomoči osebam z izkušnjo spolnega nasilja.

Njihova pomoč in podpora je namenjena vsem osebam, ki

  • so imele izkušnjo spolne zlorabe v otroštvu ali mladosti,
  • so doživele spolno nasilje partnerja, sorodnika, znanca, sodelavca ali druge osebe,
  • želijo zaščititi otroka, mladostnika ali odraslo osebo pred spolno zlorabo,
  • se soočajo z drugimi oblikami nasilja.

Zagotavljajo celostno psihosocialno pomoč

Javni socialnovarstveni program »Celostna psihosocialna pomoč žrtvam spolnega nasilja in drugih oblik nasilja« je na področju boja proti spolnemu nasilju edinstven v Sloveniji. 

V organizaciji poudarjajo, da statistika kaže, da je vsaka četrta deklica in vsak šesti deček žrtev spolne zlorabe. 

Temeljni cilj njihovega programa je zato zagotoviti neposredno celostno psihosocialno pomoč uporabnikom, ki omogoča preseganje posledic preživetega spolnega nasilja.

Svetovalnica tudi v Mariboru

V letu 2020 so glede na izražene potrebe uporabnikov odprli svetovalnico tudi v Mariboru. Namen svetovalnice je nuditi celostno pomoč žrtvam spolnega nasilja, zlorab in ostalih oblik nasilja občankam in občanom Mestne občine Maribor in širše v celotni štajerski regiji. 

Svetovalnica v Mariboru je namenjena vsem starostnim skupinam, torej otrokom, mladostnikom in odraslim osebam.

Pomoč nudijo tudi podpornim osebam žrtev, staršem, sorodnikom prijateljem, partnerjem, ki se obrnejo na njihovo društvo. 

Izvajajo osebne pogovore, telefonsko svetovanje in svetovanje preko elektronske pošte, individualna psihosocialna svetovanja, skupine za samopomoč, zagovorništvo v postopkih, izobraževanja in predavanja na temo spolnih zlorab in nasilja. 

Vse storitve so za uporabnike programa brezplačne. Več informacij lahko najdete na njihovi spletni strani

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice