Zdravstvenovzgojni center ZD Maribor je bil 9. februarja 2018 izbran na razpisu in postal Center za krepitev zdravja.

Tako so se kadrovsko okrepili, zaposlili strokovnjake, diplomirane medicinske sestre, kineziologa klinično dietetičarko, fizioterapevte in psihologe, s tem pa postali najprepoznavnejši in največji CKZ v državi.

Izvajajo tudi brezplačne in strokovno vodene zdravstvenovzgojne in psihoedukativne delavnice ter se povezujejo z lokalno skupnostjo.

Prav tako tudi sodelujejo z Ministrstvom za zdravje Republike Slovenije in Evropskim socialnim skladom, in sicer na projektu Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih – v Zdravstvenem domu Maribor.

»Okrepila se je naša vloga z ostalo zdravstveno vzgojo in preventivo, ki v zavodu zgledno in uspešno deluje. Smo zavod, ki deluje v smeri promocije zdravja svojih zaposlenih, zato izvajamo vse delavnice tudi zanje in s tem promoviramo našo dejavnost in ljudem ponujamo možnost sprememb v odnosu do zdravja.

Tako delujejo v smeri skupnostnega pristopa: sodelujejo v lokalni skupnosti oziroma v vseh 12 občinah ustanoviteljicah Zdravstvenega doma Maribor.

»V oktobru smo gostili tudi župane vseh občin oziroma njihove predstavnike, ki so naše delo pohvalili in izrazili željo po nadaljnjem skupnem sodelovanju – za ljudi, zaradi katerih smo. S strategijo delovanja v lokalni skupnosti oziroma akcijskim načrtom, se bo ta vloga še okrepila.«

Da dobro sledijo viziji in želji ostati najprepoznavnejši vsaj v regiji, je potrdil tudi obisk vodstva NIJZ-a in Ministrstva. 

Tako se trudijo pomagati ljudem izbrati zdrave poti, ki bodo zagotovile zdrav življenjski slog na dolgi rok, saj ima ta prednost pred zdravili.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice